ADMITERE 2016: UMF Iasi si-a facut publica oferta pentru viitorii studenti

Universitatea ieseana scoate la concurs aproape 2.000 de locuri pentru examenul de admitere care va avea loc pe data de 25 iulie.

 

UMF IasiOdata cu sfarsitul de an scolar pentru elevii de clasa a XII-a, unitatile de invatamant superior incep sa isi faca publice ofertele educationale pentru sesiunea de admitere din acest an. Printre primele universitati de medicina si farmacie care au facut acest lucru se numara UMF Iasi. Prin intermediul Ivonei Burduja, reprezentant al Biroului de Comunicare din cadrul univesitatii, viitorii absolventi care doresc sa studieze medicina la Iasi au fost anuntati ca in sesiunea de admitere din vara vor fi disponibile 1.985 de locuri, cu patru locuri mai mult decat in sesiunea similara de anul trecut. Cele mai multe locuri, 693, sunt la buget, in timp ce la sectiunea cu taxa vor fi disponibile 640, iar pentru sectiunea cu taxa in valuta, alte 621 de locuri. Acestora li se mai adauga 7 locuri rezervate candidatilor romi si alte 7 locuri pentru absolventii din Republica Moldova.

Cunatumul taxelor de scolarizare pentru urmatorul an universitar nu a fost inca stabilit, insa cu o luna inainte de data examenului de admitere, adica pana pe 25 iunie, se va sti cu exactitate care vor fi aceste taxe.

 

UMF IasiCa de obicei, cele mai multe locuri scoase la concurs sunt la Facultatea de Medicina Generala, unde vor fi disponibile 550 de locuri, 296 dintre acestea fiind pentru studiile la buget in limba romana, doua pentru romi, doua burse pentru pentru elevi din Republica Moldova care au urmat studiile liceale in Romania, 180 pentru cei care vor sa invete in regim cu taxa in lei, 10 locuri cu taxa pentru cei care urmeaza o a doua facultate, 51 de locuri cu taxa in valuta si opt locuri fara taxa pentru etnicii romani din Republica Moldova si din alte tari, selectia urmand a fi efectuata de Ministerul Educatiei.

Alte 150 locuri pentru studii cu taxa in valuta sunt disponibile tot la Facultatea de Medicina Generala, pentru cei care vor sa invete in limba engleza, iar 150 de locuri pentru studii cu taxa in valuta pentru limba franceza.

Asistentii medicali au la dispozitie 200 de locuri, 50 dintre acestea fiind fara taxa. Alte 35 de locuri sunt disponibile pentru cei care vor sa urmeze Colegiul de Nutritie si Dietetica

 

admitere DavilaLa Facultatea de Bioinginerie Medicala sunt disponibile 190 de locuri, 90 pentru bioingineri, din care 60 la buget, alte 100 locuri fiind la sectia Balneofizio-kinetoterapie si recuperare, din care doar 69 sunt fara taxa.

La Facultatea de Medicina Dentara vor fi scoase la concurs 180 de locuri, din care doar 86 fara taxa, iar 16 sunt pentru cei care vor sa platesca taxa in valuta. Pentru cei care vor sa urmeze cursurile in limba engleza sunt disponibile 70 de locuri cu plata in valuta, iar pentru studiile in limba franceza exista 90 de locuri. La Colegiul de Tehnica Dentara sunt disponibile 80 de locuri, 31 fiind bugetate.

La Facultatea de Farmacie, viitorii studenti au la dispozitie 220 de locuri, 98 fiind fara taxa, iar pentru studiile in limba engleza sunt disponibile 70 de locuri.

 

admitere medicna veterinaraPerioada de inscriere este 18-22 iulie, urmand ca pe 25 iulie sa fie sustinut concursul, care consta in rezolvarea unui test grila. La Facultatea de Medicina Generala si Facultatea de Medicina Dentara examenul va fi sustinut la disciplina biologie, care va fi proba obligatorie, si o proba la chimie organica sau fizica, la alegere.

Pentru Facultatea de Farmacie, cei care vor sa devina studenti trebuie sa sustina un examen de tip grila la disciplinele chimie organica – proba obligatorie, iar la alegere, biologie vegetala sau biologia omului.

Pentru Facultatea de Bioinginerie se va sustine un test grila la matematica, fizica sau chimie, iar pentru Facultatea de Asistenti Medicali Generalisti, absolvenţii de liceu trebuie sa sustina un examen grila, la alegere, la biologie sau chimie organica.

Cei care vor sa dea admiterea la colegii vor sustine un test grila la biologie sau chimie.

De anul acesta, ponderea examenului de Bacalaureat este de 10 la suta, precizeaza reprezentantii UMF Iasi.

 


Adaugati un comentariu


 

*