ADMITERE MEDICINĂ: 26 de olimpici sunt deja admiși la UMF „Carol Davila”

19 iulie 2018 | 0 comentarii |

Aproape 3.000 de candidaţi s-au înscris pe cele 1.400 de locuri bugetate la universitatea bucureșteană, iar cea mai mare concurență este la profilul Medicină. La celelalte universități cu profil medical din țară, înscrierile continuă până pe 20 iulie sau 21 iulie.

 

Înscrierile pentru admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București s-au încheiat. Aproape 3.000 de candidaţi s-au înscris pentru concursul de admitere care va avea loc pe 25 iulie, a anunţat, instituţia de învăţământ, care anul acesta a scos la concurs 1. 400 de locuri.

S-au înscris 2.976 de candidaţi, dintre care 12 sunt absolvenţi care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 26 sunt olimpici naţionali sau internaţionali. Aceştia, cu excepţia celor 26 de olimpici care sunt declaraţi deja admişi, vor concura pentru ocuparea celor 1.100 de locuri, finanţate de la bugetul de stat, scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei”, se arată într-un comunicat de presă trimis de U.M.F. „Carol Davila” din Bucureşti.

Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la Facultatea de Medicină, unde pentru cele 569 locuri sunt 1.823 de candidaţi. Pentru Facultatea de Medicină Dentară concurează 485 de candidaţi pe 171 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 199 de candidaţi pe 171 de locuri, iar pentru FMAM (4 ani de studiu), 290 de candidaţi vor încerca să ocupe unul dintre cele 110 de locuri bugetate, în timp ce pentru cele 79 de locuri alocate altor specializari FMAM (3 ani de studiu) s-au înscris 179 de concurenţi, se arată în comunicatul de presă al UMF „Carol Davila”.

 

Conducerea Universității menționează că 26 dintre candidaţii înscriși sunt  deja considerați admiși, aceștia fiind „premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie. Totodată, 12 dintre cei 2.976 de candidaţi au obţinut nota maximă la examenul de bacalaureat”.

Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 302 de locuri cu taxă.

Pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, pentru anul universitar 2018-2019, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) au fost scoase la concurs, de către Ministerul Educaţiei, 1.402 de locuri, dintre care 1.100 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 302 locuri cu taxă.

 

La concursul de admitere din 25 iuie, în cadrul UMF „Carol Davila”, 7 locuri sunt destinate candidaților de etnie rromă, 27 de locuri sunt rezervate absolvenților liceelor din mediul rural, iar 4 locuri absolvenților care provin din centre de plasament, toate finanțate de la bugetul de stat.

Anul trecut, la examenul de admitere organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti au concurat 2.996 de candidati pe 1.000 de locuri bugetate.

În cadrul aceleiași universități vor susține examenul și candidații care optează pentru 100 de locuri bugetate scoase la concurs  de Institutului Medico–Militar,  din care 88 pentru MApN (60-Medicină, 13-Medicină dentară și 15-Farmacie), 7 locuri pentru MAI (Medicină) și alte 5 locuripentru Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor (3–Medicină și 2-Medicină Dentară). Admiterea pe aceste locuri se va susţine la aceeaşi dată şi în aceleaşi condiţii de concurs ca şi la facultăţile UMF „Carol Davila”. 

 La celelalte universități cu profil medical din țară, înscrierile sunt în plină desfășurare, la unele dintre ele încheindu-se pe 20 iulie, iar la altele, pe 21 iulie. Examenul de admitere se susține însă la toate facultățile pe 25 iulie.

 


Adaugati un comentariu


 

*