„Spovedania” lui Secureanu a avut efect

Curtea de Apel l-a lasat pe fostul manager de la Malaxa in arest la domiciliu, dupa sapte luni in care a stat incarcerat pentru un prejudiciu de peste 9,1 milioane de lei produs spitalului.

 

Fostul manager de la spitalul Malaxa, medicul Florin Secureanu, poate respira usurat. Cel putin pana la aflarea sentintei finale, in dosarul in care este judecat. Dupa sapte luni de arest preventiv, instanta a acceptat  plasarea lui in arest la domiciliu, beneficiind astfel de un regim mai putin sever.

Decizia apartine Curtii de Apel Bucuresti si este definitiva, magistratii acestei instante respingand astfel recursul facut de procurorii DNA impotriva unei sentinte cu acelasi verdict, pronuntata de Tribunalul Bucuresti, pe 7 iulie. Judecatorii de la tribunal au fost de acord ca Florin Secureanu sa fie plasat in arest la domiciliu, dupa cele 7 luni petrecute in detentie, in arest preventiv, insa procurorii care instrumenteaza cazul au atacat decizia la Curtea de Apel. Recursul s-a judecat luni, iar sentinta a ramas in pronuntare, decizia finala fiind anuntata in aceasta dimineata.

Cel mai probabil, foarte mult a contat si faptul ca fostul manager de la spitalul Malaxa a recunoscut toate invinuirile ce i se aduc, declarandu-se dispus si sa isi vanda o parte din proprietati pentru a recupera din prejudiciul creat unitatii medicale pe care a condus-o si din casieria careia se aproviziona aproape zilnic cu sute de euro, pe care ii cheltuia in interes personal.

 

In fata judecatorilor dela Curtea de Apel, Secureanu a facut o adevarata spovedanie, mentionand ca recunoaste si regreta faptele comise, ca deja a gasit un client care sa ii cumpere una din proprietatile puse sub sechestru, in conditiile impuse de anchetatori. Totodata, fostul manager de la Malaxa s-a plans ca are probleme de sanatate care risca sa se agraveze in situatia in care va fi mentinut in arest preventiv, precizand ca este vorba de probleme pulmonare dar si de o lucrare stomatologica nefinalizata si care risca sa se infecteze in contextul in care ramane arestat. „Va aduc la cunostinta ca regret faptele care mi se imputa si le recunosc. La ultima intrevedere cu procurorii, am recunoscut absolut toate acuzatiile care mi-au fost aduse. Marturia mea oscilanta din timpul urmaririi penale s-a datorat faptului ca doream sa vad mai intai finalizate expertizele efectuate in dosar. Am recunoscut toate faptele, pe care le regret. Rugamintea mea este sa imi schimbati masura preventiva. Am probleme pulmonare si acestea pot fi tratate doar in institutiile spitalicesti. Am o lucrare de stomatologie care a ramas neterminata si ar putea duce la septicemie. Vreau sa va aduc la cunostinta ca doresc sa acopar din prejudiciu. Am un vecin care doreste sa achizitioneze un imobil pe care il detin. Vreau sa imi manifest intentia de a acoperi o parte din prejudiciu, pentru a demonstra buna mea credinta fata de faptele comise”, a sunat pledoaria lui Secureanu in fata judecatorilor Curtii de Apel.

 

Fostul manager va schimba astfel conditiile din celula din arest cu cele mult mai confortabile, de la domiciliul propriu, sentinta de plasare in arest la domiciliu fiind valabila pentru o perioada de 30 de zile.

In prezent, Florin Secureanu este judecat pentru delapidare si luare de mita, dosarul sau fiind trimis in instanta la jumatatea lunii mai. Procesul isi va urma cursul firesc, fostului manager punandu-i-se in sarcina un prejudiciu de peste 9,1 milioane de lei produs spitalului pe care l-a condus in perioada 2009-2016. Dupa cum singur a recunoscut in fata procurorilor si a judecatorilor, Secureanu sustragea in mod frecvent sume mari de bani din casieria unitatii, pe care apoi le justifica cu documente false, astfel incat sa para ca banii au fost folositi pentru a achita in numerar diverse bunuri se servicii furnizate de anumite societati comerciale.

Pentru ca banii furati astfel din fondurile spitalului nu erau suficienti pentru pretentiile fostului manager si al iubitei sale obisnuita cu cadouri exorbitante, Secureanu a s-a „descurcat” si a beneficiat de nu mai putin de 754 de excursii platite de o societate comerciala care avea calitatea de furnizor de consumabile medicale, pentru ca managerul sa mentina in continuare relatiile contractuale dintre aceasta firma si spitalul Malaxa.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*