Consiliul Judetean Buzau se intruneste in sedinta extraordinara

Pe ordinea de zi se vor afla doua proiecte de hotarari, printre care si cel referitor la aprobarea noului acord de colaborare cu autoritatile din Flandra Orientala si Crucea Alb-Galbena Buzau.

 

Biblioteca Judeteana V. Voiculescu – Buzau

Maine dimineata, incepand cu ora 10.00, consilierii judeteni sunt convocati in sedinta extraordinara, pentru a-si exprima votul in privinta a doua proiecte de hotarari de maxima urgenta, referitoare la doua programe de importanta pentru judetul Buzau.

Primul dintre acestea se refera la consolidarea, restaurarea si dotarea Bibliotecii Judetene Vasile Voiculescu, proiect care urmeaza a se derula cu bani europeni, printr-o finantare pe care autoritatile judetene o vor obtine in cadrul Programului Operational Regional, pe axa referitoare la imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea patrimoniului cultural.

Pentru ca acest proiect sa poata beneficia de finantare europeana, trebuie mai intai sa primeasca aprobarea in Consiliul Judetean, acesta fiind unul dintre ultimii pasi pana la obtinerea finantarii. Din acest motiv, pentru a nu intarzia cu inca doua saptamani formalitatile, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a sedintei extraordinare de maine.

 

Al doilea proiect care va fi supus maine la vot se refera la reinnoirea protocolului de colaborare intre Consiliul Judetean Buzau, Crucea Alb-Galbena si provincia Flandra Orientala, in domeniul asigurarii ingrijirilor medicale si sociale la domiciliu. Un acord in acest sens a fost deja semnat la finele saptamanii trecute, iar continuarea colaborarii, care dureaza de 14 ani, are nevoie si de votul consilierilor judeteni, pentru ca administratia locala sa-si poata indeplini angajamentul de finantare, in continuare, a Filialei Buzau a Crucii Alb-Galbene, pentru continuarea activitatii de ingrijire medicala si sociala la domiciliu.

Sumele oferite de belgieni, in urmatorii trei ani, sunt mult mai mici decat cele din anii anteriori, dar asa cum sublinia, dupa semnarea Acordului, Cristina Vasile, directoarea Crucii Alb-Galbena Buzau, atat „sprijinul Consiliului Judetean Buzau cat si gestul prietenilor din Flandra Orientala ne incurajeaza sa continuam activitatea la aceleasi standarde superioare de calitate, iar banii primiti din partea Flandrei Orientale ne sunt de mare ajutor, in conditiile in care anul acesta am pierdut finantarea de la Ministerul Muncii si am fost nevoiti sa reducem numarul de beneficiari, din cauza unor erori birocratice ale AJPIS”.  Potrivit Acordului incheiat cu belgienii, CAG Buzau va primi, anul acesta, 13.000 de euro, iar suma se va diminua, in anii urmatori, ajungand la jumatate in 2020. In anii anteriori, finantarea partii belgiene a fost cuprinsa intre 30.000 si 60.000 de euro, anual.

Organizatia se afla, de altfel, printre castigatori licitatiei pe care Consiliul Judetean a organizat-o pentru ONG-urile care desfasoara astfel de activitati in judet, existand deja o hotarare aprobata de cosilierii judeteni in privinta alocarii sumelor necesare continuarii activitatii in acest domeniu.

 

Detalii privind proiectele care vor fi supuse la vot in sedinta extraordinara din data de 13 iulie 2017 poate fi obtinute  accesand linkurile mai jos:

1. Aprobarea proiectului ”Consolidare, restaurare si dotare Biblioteca Judeteana ”Vasile Voiculescu” Buzau” in cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritara 5 ”Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural” – forma actualizata

2. Insusirea Acordului de parteneriat pentru ingrijiri medicale si sociale de calitate la domiciliu in judetul Buzau, Romania (2017-2019), incheiat intre Provincia Flandra Orientala (Belgia), Fundatia Crucea Alb-Galbena Flandra (Belgia), Consiliul Judetean Buzau si Fundația Crucea Alb-Galbena Romania – Filiala Buzau.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*