Consiliul Judetean Buzau se intruneste maine in sedinta extraordinara

10 iunie 2015 | 0 comentarii |

Pe ordinea de zi se vor afla patru proiecte de hotarare, printre care nu se afla insa si cel referitor la terenul pe care este construit Centrul de Dializa, proiect amanat la precedenta sedinta.

 

Consiliul Judetean buzauMaine, incepand cu ora 10.00, consilierii judeteni buzoieni se vor reuni intr-o sedinta extraordinara, convocati sa isi exprime votul in privinta a patru proiecte de hotarare ce nu mai suportau amanare pana la viitoarea sedinta ordinara ce va avea loc la sfarsitul lunii.

Astfel, primul proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei de maine se refera la aprobarea politicii tarifare pe perioada 2015-2016 pe aria de operare a Companiei de Apa Buzau, urmat de un alt proiect privind modificarea unei hotarari anterioare a Consiliului Judetean care se refera la stabilirea preturilor medii ale produselor agricole si a valorii masei verzi pe hectar pajiste la nivelul anului in curs.

Un alt punct pe ordinea de zi a sedintei extraordinare il va constitui aprobarea unor masuri de implementare a proiectului „Program de interventii integrate pentru someri – certitudinea unui viitor durabil”, iar ultimul proiect vizeaza aprobarea de catre Consiliul Judetean a unui parteneriat intre Inspectoratul Scolar si Consiliul judetean al Elevilor, in vederea organizarii in perioada 10-14 iulie a Consiliului National al Elevilor Buzau.

 

Centrul de Nefrologie si Dializa Buzau

Centrul de Nefrologie si Dializa Buzau

De pe ordinea de zi lipseste proiectul de hotarare referitor la terenul pe care se afla construit Centrul de Dializa, proiect care a fost amanat in precedenta sedinta ordinara a Consiliului Judetean. Acesta se refera la trecerea terenului respectiv din proprietatea publica a judetului, in proprietatea privata a judetului, pentru ca astfel sa poata fi vandut catre societatea care administreaza Centrul de Dializa, societate ce si-a manifestat interesul de a achizitiona suprafata respectiva. In prezent, terenul este concesionat pe o perioada de 49 de ani societatii International Healthcare Systems, care administreaza Centrul de Dializa, iar reprezentantii acesteia au facut o oferta de cumparare Consiliului Judetean. Pentru ca suprafata resspectiva sa poata fi vanduta, este nevoie sa fie trecuta mai intai in proprietatea privata a judetului, insa consililierii PDL au sustinut in cursul sedintei de la finele lunii trecute ca terenul nu trebuie vandut iar aceasta varianta trebuie analizata cu mai multa minutiozitate. Prin urmare, proiectul de hotarare a fost retras de pe ordinea de zi, urmand a fi supus din nou la vot, cel mai probabil in sedinta ordinara de la sfarsitul lunii.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*