ADMITERE 2017: UMF Targu Mures incepe inscrierile pe 17 iulie

Candidatii au la dispozitie 550 de locuri bugetate pentru domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, la care se adauga 20 de locuri pentru Medicina Militara.

 

Absolventii de liceu care doresc sa-si construiasca o cariera in domeniul medical si sa urmeze cursurile Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures au la dispozitie, pentru sesiunea iulie 2017, 825 de locuri cu si fara taxa pentru studiile universitare de licenta, din care 10 locuri subventionate de la buget sunt rezervate pentru rromi.

Oferta educationala a universitatii muresene include cate 135 de locuri fara taxa la specializarea Medicina in limba romana si in limba maghiara, carora li se mai adauga alte 80 de locuri cu taxa (8.000 de lei/an de studii). Pentru Medicina militara sunt disponibile 20 de locuri la buget, iar pentru Medicina in limba engleza100 de locuri cu taxa (5.000 de lei/an de studii).

La Asistenta medicala generala sunt socase la concurs cate 15 locuri fara taxa pentru cursuri in limba romana si cursuri in limba maghiara, plus alte 70 de locuri cu taxa (4.000 de lei/an). La specializarile Nutritie si dietetica si Balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala  vor fi disponibile cate 20 de locuri la buget si 30 de locuri cu plata (4.000 lei/an), toate la sectia in limba romana.

Tot in cadrul Facultatii de Medicina, pentru specializarea Educatie fizica si sportiva vor fi disponibile 20 locuri la buget si 30 cu taxa (4.000 lei/an), toate pentru sectia in limba romana.

 

Pentru Medicina dentara, candidatii au la dispozitie cate 35 de locuri fara plata in limba romana si limba maghiara, carora li se adauga 30 de locuri cu taxa (8.000 de lei/an) si 30 de locuri cu taxa pentru forma de invatamant in limba engleza (5.000 de euro/an).

Pentru Tehnica dentara, oferta include 20 de locuri la buget si 10 locuri pentru sectiunea cu taxa (4.000 de lei/an), toate pentru sectia in limba romana.

In cadrul Facultatii de Farmacie, specializarea Farmacie va avea disponibile cate 40 de locuri fara taxa pentru limba romana si limba maghiara si alte 90 de locuri cu taxa (8.000 de lei/an de studii).

Totodata, la specializarea Cosmetica medicala vor fi scoase la concurs 20 de locuri la buget si 30 de locuri cu taxa (4.000 lei/an), toate la sectia in limba romana, cea in limba maghiara neavand o oferta pentru sesiunea de admitere din aceasta vara.

Clasificarea candidatilor se va face in ordinea descrescatoare a mediei, in care o pondere de 90% va avea nota obtinuta la testul grila, iar 10% media de la bacalaureat.

 

Ca si in anul trecut UMF Targu Mures va pune la dispozitia candidatilor o modalitate mai facila de inscriere la examen pentru sesiunea de admitere din aceasta vara, dandu-le posibilitatea sa faca acest lucru on-line, direct de acasa. Astfel, candidatii vor fi scutiti de un drum la sediul universitatii, de aglomeratie  si de timpul pierdut cu formalitatile de inscriere, masura fiind utila in special pentru candidatii din alte localitati. Absolventii de liceu care isi doresc o cariera in domeniul medical nu vor mai fi astfel nevoiti sa-si piarda timpul cu deplasarea la sediul universitatii, in vederea inscrierii, si vor putea profita de mai mult timp pentru a se pregati de examen.

Inscrierile se vor putea face 24 de ore din 24, incepand cu ora 8.00 a zilei de 17 iulie, pana ora 12.00 a zilei de 21 iulie, pe site-ul universitatii, unde va fi activata o sectiune speciala in acest scop. Pentru candidatii care intampina dificultati in utilizarea portalului, in perioada 17 – 20 iulie va fi disponibil un serviciu call-center, ce va putea fi apelat la numarul 0265 208 948, intre orele 9.00 14.00.

 

Candidatii trebuie sa completeze obligatoriu toate datele solicitate in formularul online, atasand totodata documentele solicitate, pe care le vor scana. Taxa de inscriere este de 200 de lei si va putea fi achitata fie online, prin intermediul portalului universitatii, fie direct, la casieria universitatii, in intervalul 17 – 20 iulie, intre orele 8.00 – 14.00, sau prin virament bancar, in contul institutiei.

Sunt scutiti de plata taxei de inscriere candidatii orfani de ambii parinti, cei proveniti de la casele de copii sau din plasament familial. De asemenea sunt scutiti de plata taxelor de inscriere copiii personalului didactic in activitate,  precum si cei ai personalului nedidactic din UMF Targu Mures.

La finalizarea inscrierii, candidatii isi vor lista fisa de inscriere pentru verificare, precum si legitimatia de concurs. Legitimatiile tiparite de candidati vor fi obligatorii pentru admiterea in sala de concurs, impreuna cu actul de identitate. Examenul de admitere va avea loc in data de 26 iulie.

Candidatii la concursul de admitere din sesiunea iulie 2017 se pot inscrie la un singur program de studii, iar bibliografia pentru examen poate fi accesata pe site-ul universitatii.

 


Adaugati un comentariu


 

*