ADMITERE 2016: UMF Targu Mures face inscrieri doar on-line

Candidatii vor completa pe site-ul universitatii un formular si vor atasa documentele solicitate, iar cei care intampina dificultati in utilizarea portalului pot veni la sediul institutiei, unde vor beneficia de asistenta, contra unei taxe suplimentare.

 

UMF Targu Mures

UMF Targu Mures

Pentru sesiunea de admitere din aceasta vara, UMF Targu Mures pune la dispozitia candidatilor o modalitate mai facila de inscriere la examen, dandu-le astfel posibilitatea sa faca acest lucru on-line, direct de acasa. Astfel, candidatii vor fi scutiti de un drum facut la sediul universitatii, de aglomeratie si de timpul pierdut cu formalitatile de inscriere. Masura este utila in special pentru candidatii din alte localitati, care nu vor mai fi astfel nevoiti sa faca deplasarea la Targu Mures, in vederea inscrierii, avand astfel mai mult timp pentru a se pregati de examen.

Inscrierile se vor putea face 24 de ore din 24, incepand cu data de 18 iulie, pana ora 12.00 a zilei de 22 iulie, pe site-ul universitatii, unde va fi activata o sectiune speciala in acest sens. Pentru candidatii care intampina dificultati in utilizarea portalului, in perioada 20 – 21 iulie, intre orele 8.00 14.00, universitatea va pune la dispozitie o sala dotata cu aparatura necesara inscrierii on-line, de unde au posibilitatea sa se inscrie si unde beneficiaza de asistenta din partea personalului secretariatelor. Cei care se inscriu la sediul universitatii achita insa o taxa suplimentara de 100 de lei la intrarea in sala, care se va adauga taxei de inscriere de 200 de lei stabilita de universitate pentru examenul de admitere. De asemenea, pentru asistenta tehnica va fi disponibil un call-center, la numarul 0265.208.948, la care candidatii pot solicita lamuriri, in perioada 18 – 21 iulie, intre orele 9.0014.00.

 

umf targu muresPentru inscrierea on-line, candidatii trebuie sa completeze obligatoriu toate datele solicitate in formular, atasand totodata documentele solicitate, pe care le vor scana. Taxa de inscriere, de 200 de lei, poate fi achitata fie on-line, prin intermediul portalului universitatii, fie direct, la casieria universitatii, in intervalul 18 – 21 iulie, intre orele 8.00 – 14.00, sau prin virament bancar, in contul institutiei.

Sunt scutiti de plata taxei de inscriere candidatii orfani de ambii parinti, cei proveniti de la casele de copii sau din plasament familial. De asemenea, sunt scutiti de plata taxelor de inscriere copiii personalului didactic in activitate,  precum si ai personalului nedidactic din UMF Targu Mures.

La finalizarea inscrierii on-line, candidatii isi vor lista fisa de inscriere pentru verificare si legitimatia de concurs. Legitimatiile tiparite de candidati vor fi obligatorii pentru admiterea in sala de concurs, impreuna cu actul de identitate. Examenul de admitere va avea loc in data de 25 iulie.

 

umf targu muresIn ceea ce priveste oferta educationala a universitatii muresene, aceasta include cate 135 de locuri fara taxa la specializarea Medicina in limba romana si in limba maghiara, carora li se mai adauga alte 80 de locuri cu taxa.

Pentru Medicina militara sunt disponibile 18 locuri la buget, iar pentru Medicina in limba engleza, 100 de locuri cu taxa.

La Asistenta medicala generala sunt socase la concurs cate 15 locuri fara taxa pentru cursuri in limba romana si cursuri in limba maghiara, plus alte 70 de locuri cu taxa.

La specializarile Nutritie si dieteteca si Balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala  vor fi disponibile cate 15 locuri la buget si 35 de locuri cu plata. Tot in cadrul Facultatii de Medicina, pentru specializarea Educatie fizica si sportiva vor fi disponibile 15 locuri la buget si 25 cu taxa.

Pentru Medidina dentara sunt disponibile cate 35 de locuri fara plata in limba romana si limba maghiara, carora li se adauga 30 de locuri cu taxa, un loc la buget pentru medicina dentara militara si 30 de locuri cu taxa pentru forma de invatamant in limba engleza.

La Tehnica dentara oferta include 15 locuri la buget si tot atatea pentru sectiunea cu taxa.

In cadrul Facultatii de Farmacie, specializarea Farmacie va avea disponibile cate 40 de locuri fara taxa pentru limba romana si limba maghiara si alte 80 de locuri cu taxa, plus un loc la buget pentru Farmacie militara.

De asemenea la specializarea Cosmetica medicala vor fi scoase la concurs 10 locuri la buget si 30 de locuri cu taxa.

 


Adaugati un comentariu


 

*