ADMITERE MEDICINĂ 2019: Străinii care doresc să devină studenți la UMFST Târgu Mureș pot aplica în sesiunea „early admission”

Perioada de înscrieri pentru această sesiune este deschisă până la sfârșitul lunii martie, iar candidații beneficiază, în premieră, de un asistent virtual care îi ajută pe parcursul procesului de aplicare.

 

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş (UMFST) a anunțat că s-a deschis perioada de aplicare pentru sesiunea „early admission”, care oferă candidaților străini ce doresc să devină studenți ai universității posibilitatea de a-și asigura din timp locul, cu condiția de a obține rezultate foarte bune la examenul de bacalaureat sau echivalentul acestuia din țările de origine.

UMFST a oferit și în ultimii trei ani această posibilitate candidaților străini, aceștia având la dispoziție și sesiunea „regular admission”, care se va desfășura în luna septembrie.

Pentru early admission, înscrierile s-au deschis vineri, pe 1 martie, iar perioada de aplicare se încheie pe 31 martie. Aplicațiile de concurs trimise de candidații străini vor fi apoi evaluate de o comisie formată din cadre didactice ale universității, iar în perioada 9-17 aprilie vor avea loc interviurile on-line, prin intermediul programului Skype. Rezultatele se vor afișa pe 6 mai, iar candidații admiși va trebui să achite, până pe 21 mai, o taxă de rezervare a locului. Apoi, până pe 31 iulie, trebuie să depună dosarul cu toate documentele necesare, iar până pe 23 septembrie, aceste documente trebuie prezentate și în original.

 

Avantajul celor care aplică în această sesiune este acela că își pot rezerva un loc cu câteva luni mai devreme decât restul candidaților, însă obținerea statutului de student al UMFST este condiționată de obținerea unor rezultate foarte bune la examenul de la finalul studiilor liceale.

Începând de anul acesta, candidații străini care vor aplica pentru un loc în cadrul UMFST Târgu Mureș,  vor avea la dispoziție un asistent virtual, care le răspunde în limba engleză la întrebările pe care aceștia i le adresează, în legătură cu procedura de admitere. Este vorba de un robot pe care creatorii săi l-au denumit Alex și care folosește inteligența artificială și o tehnologie de procesare a limbajului, acesta putând fi adăugat de către utilizatori în lista de contacte de pe Skype.

Asistentul virtual a fost dezvoltat de către conferențiarul universitar doctor Dumitru Rădoiu, împreună cu masterandul Bogdan Anton, de la Departamentul de Informatică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe şi Litere. Aceștia au explicat că tehnologiile folosite dau posibilitatea asistentului virtual să înțeleagă limbajul uman și să extragă întrebările din contextul dialogului purtat pe Skype cu candidații, întrebări pe care le procesează și cărora le oferă răspunsuri adecvate.

 

Reprezentanții UMFST spun că robotul este în testare și poate fi adăugat în lista de contacte de pe Skype, direct de pe platforma dedicată sesiunii de early admission.

În afară de răspunsurile la întrebările frecvente, asistentul virtual este capabil și să extragă răspunsuri noi din propria bază de date, care conține documente și proceduri publicate pe site-ul universității.

În prezent, la UMFST Târgu Mureș se pregătesc 700 de studenți străini, care provind din 50 de țări.

Tot pentru admiterea din acest an, UMFST Tărgu Mureș are 56 de locuri pentru Medicină militară, dintre care 50 pentru Ministerul Apărării Naţionale şi 6 pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru admiterea la Medicină militară pentru anul universitar 2019-2020, la Catedra de Pregătire Medico-Militară, înainte de admitere, fiecare candidat trebuie să parcurgă o serie de etape, respectiv recrutarea şi selecţia, pentru care termenul limită de depunere a dosarelor s-a închiat deja, la 1 martie. Admiterea constă în susţinerea unui test eliminatoriu la limba engleză în cadrul Institutului Medico-Militar Bucureşti şi ulterior, susţinerea examenului de admitere propriu-zis, organizat de către UMFST Târgu Mureş.

 

Pentru elevii civili care doresc să devină studenți ai UMFST Târgu Mureș, universitatea a demarat, deja, cursuri de pregătire pentru admitere, la disciplinele biologie și chimie. Cursurile se adresează elevilor care vor susţine examenul de admitere la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi la Facultatea de Farmacie.

Totodată, elevii care se pregătesc să devină studenţi ai Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş îşi pot testa cunoştinţele acumulate la prima simulare a examenului de admitere din acest an, în data de 17 martie 2019. Simularea, organizată de Liga Studenţilor din Târgu Mureş, cu sprijinul UMFST Târgu Mureş, se va desfăşura atât pentru specializările Medicină, Medicină Dentară, Medicină Militară şi Farmacie, cât şi pentru Asistenţă Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, Nutriţie şi Dietetică, Tehnică Dentară şi Cosmetică Medicală). Simularea se va organiza pentru ambele probe de concurs (biologie şi chimie şi în ambele limbi de predare: limba română şi limba maghiară. Comunicat de presă – Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie Târgu Mureş

Conducerea universității a anunțat, de asemenea, că începând de astăzi, 4 martie 2019, studenții au la dispoziție o nouă sală, cu 40 de calculatoare, situată la etajul al doilea al Bibliotecii UMFST Târgu Mureș, unde studenții vor avea posibilitatea să-și dezvolte aptitudinile și să-și desăvârșească pregătirea, dar și să dezvolte noi proiecte de cercetare.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*