Medici străini se specializează la Centrele Ares în tratamentul minim-invaziv al adenomului de prostată

11 mai 2019 | 0 comentarii |

În cadrul unui workshop care se desfășoară zilele acestea la București, medicul Rareș Nechifor este trainer pentru medici ai unor clinici renumite din Turcia, Egipt și Rusia.

 

Ne-am obișnuit ca doctorii români să se instruiască în străinătate, să învețe de la alții tot felul de proceduri și să fie inițiați în folosirea celor mai moderne aparate medicale, sau ca mulți dintre pacienții români să opteze pentru un tratament în străinătate în lipsa specialiștilor de care au nevoie în tratarea unor afecțiuni, la noi în țară.

Ei bine, a venit vremea ca și medicii noștri să demonstreze că sunt foarte buni, că sunt capabili să ofere servicii medicale la cele mai înalte standarde și să-i învețe pe alții cum să-și trateze cel mai bine, pacienții.

Un astfel de exemplu este medicul radiolog Rareș Nechifor, care timp de două zile este trainer pentru 12 medici din Turcia, Egipt și Rusia care participă, la București, la workshopul „Embolizare a Adenomului de Prostată” susținut de medicul român la Centrele de Excelență ARES.

Cei 12 medici care se perfecționează la București provin din spitale și centre universitare de renume precum Acibadem sau Centrul de Educație și Cercetare Antalyia și se află la noi în țară pentru a învăța cum se efectuează această procedură minim invazivă.

În cadrul workshop-ului, discuțiile se axează pe anatomia arterelor prostatice, indicația pentru embolizare și criteriile aplicate în selecția pacienților eligibili pentru această procedură.

 

Dr. Rareș Nechifor

Pe parcursul celor două zile de studiu, participanții vor asista la 4 proceduri de embolizare a adenomului de prostată realizate în sala de angiografie a Centrelor ARES, de către medicul Raraș Nechifor. Participanții la sesiunea de lucru vor învăța tehnica embolizării adenomului de prostată și vor primi recomandări pentru transformarea unităților medicale în care lucrează în centre de radiologie intervențională.

Procedurile de Radiologie Intervențională, așa cum sunt cele de embolizare a adenomului de prostată sau de embolizare a fibromului uterin, aduc un beneficiu enorm pacienților, oferă o soluție eficientă evitând procedurile chirurgicale. Dezvoltarea acestor proceduri este prioritatea noastră, de aceea încercăm să educăm un numar cât mai mare de medici din țară și din străinătate”, declară dr. Rareș Nechifor, referitor la workshop-ul organizat de Centrele ARES în aceste zile.

În luna noiembrie a anului trecut, alți medici din Norvegia, Franța, Rusia, Pakistan și Portugalia au participat la seminarul susținut de  doctorul Rareș Nechifor și la intervențiile minim invazive.

Până în prezent, 182 de medici din 25 de țări au participat la work-shop-urile organizate în cadrul Centrelor ARES.

 

*Adenomul de prostată este o afecțiune frecventă, mai mult de jumătate dintre bărbații cu vârsta peste 50 de ani confruntându-se cu această problemă de sănătate. Boala constă în mărirea în volum a prostatei, care comprimă ulterior vezica urinară. Apar astfel urinările frecvente, dificultățile la urinare, senzația de usturime, etc. Embolizarea adenomului de prostată reprezintă o metodă de tratament fără tăieturi sau cicatrici, cu o durată de spitalizare de numai câteva ore. Recuperarea este rapidă, iar pacientul va resimți efectele benefice imediat.

*Dr. Rareș Nechifor este medic radiolog, supraspecializat în Proceduri de Radiologie Intervențională, Terapie Endovasculară și Neuroradiologie Intervențională. Este Membru al Societății Europene de Cardiologie și Radiologie Intervențională (CIRSE) și Coordonatorul Centrului European de Training și Excelență în Terapia Endovasculară a Fibromului Uterin – singurul centru de excelență din Sud-Estul Europei, deschis în anul 2013 în cadrul Centrelor Ares.

*Centrele ARES au fost fondate în 2011, cu misiunea de a aduce în România standarde de excelență în cardiologie și radiologie intervențională și de a oferi servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat. De-a lungul timpului, la Centrele de Excelență ARES au fost efectuate mii de intervenții, dintre care nouă în premieră națională absolută și una în premieră europeană. Peste 10.000 de pacienți au fost tratați cu succes la Centrele de Excelență ARES.

(Sursă foto: Centrele ARES)

 


Adaugati un comentariu


 

*