Christian Rodseth, noul președinte al ARPIM

4 martie 2019 | 0 comentarii |

Acesta a fost ales în cadrul Adunării Generale, echipa de conducere a Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente, fiind completată de doi vicepreședinți și doi noi membri.

 

Christian Rodseth

Schimbare la conducerea  Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), organizaţie ce susţine obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internaţionale producătoare de medicamente originale, prezente în România, și au cărei membri au desemnat o nouă echipă de conducere în cadrul Adunări Generale ce a avut loc în ultima parte al unii februarie. Astfel, în funcția de președinte al asociație a fost ales cu această ocazie Christian Rodseth, managing director al companiei Janssen România.

Noul președinte ARPIM are o expeiență de 15 ani în în industria farmaceutică, perioadă în care a activat în diferite țări dar și în sectoare variate ale mediului de afaceri, precum  vânzări şi marketing, health economics şi management general. Înainte de a prelua postul actual pe care îl ocupă în cadrul companiei Jenssen România, Christian Rodseth a deținut funcția de director al departamentului de vânzări și marketing al Janssen Africa de Sud şi regiunea Subsahariană.

Totodată, până la momentul alegerii sale ca președinte la ARPIM, acesta a avut în perioada 2016 – 2018 calitatea de membru în echipa de conducere și apoi cea de vicepreședinte al aceleiași organizații.

 

Noul președinte a declarat la momentul preluării funcției că va milita în continuare, cu sprijinul colegilor din asociație, pentru a îmbunătăți accesul pacienților români la medicamente de ultimă generație și servicii medicale la standarde europene, fapt pentru care va pune accentul pe colaborarea cu factorii decizionali din domeniul sănătății. „Cred în dialog şi în parteneriat, de aceea consider că este responsabilitatea conducerii ARPIM, precum şi a fiecărui membru în parte, să colaboreze cu factorii de decizie din domeniul Sănătăţii pentru a reduce decalajele dintre sistemul de sănătate din România şi standardele europene în domeniu. Vom continua, aşadar, să dezvoltăm şi să propunem soluţiile care vizează un acces mai bun al pacienţilor la medicamente prin actualizarea bugetului alocat medicamentelor în acord cu nivelul de consum al pacienţilor, identificarea unui mecanism sustenabil şi predictibil pentru calculul taxei clawback, revizuirea mecanismelor de introducere a medicamentelor inovatoare pe lista de compensate. Un pacient care primeşte tratamentul de care are nevoie, la momentul oportun, are toate şansele să rămână o persoană activă în societate, independentă, care beneficiază de o calitate bună a vieţii, indiferent de diagnostic. Pacienţii români au acest drept”, a mai declarat acesta.

 

În cadrul aceleiași ședințe a Adunării Generale au fost aleși și cei doi vicepreședinți ai echipei de conducere a asociației, totodată fiind admiși și doi noi membri în această echipă. Astfel, alături de noul președinte, din echipa de conducere a ARPIM vor mai face parte, în calitate de vicepreședinți, Alina Culcea, director general al Amgen România și Serge Nicollerat, director general Servier România, care îşi păstrează poziţia de vicepreşedinte ocupată şi în mandatul anterior al conducerii asociaţiei.

În ceea ce îi privește pe noii membri aleși în board-ul asociației, este vorba de directorul general al companiei Novo Nordisk, Cecilia Radu şi de Nicolas Renard, director general al Merck Sharpe and Dohme. Totodată, în urma adunării generale s-a mai decis că  directorii generali ai companiilor Roche România  (Martine Draullette) şi Eli Lilly România  (Attila Fejer) îşi păstrează poziţia de membri ai board-ului, ocupată şi în mandatul anterior, iar Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de director executiv.

Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt Abbvie, Amgen, Angelini Pharmaceuticals, Astellas Pharma, AstraZeneca, Bayer, Berlin-Chemie, A. Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron, Bristol Myers Squibb, Chiesi, Eli Lilly, Genesis Pharma, GlaxoSmithKline, Ipsen, Johnson & Johnson, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Novartis Pharma Services Romania, Novo Nordisk Farma, Pfizer, Roche, Sanofi Aventis, Servier Pharma, Takeda Pharmaceuticals, UCB Pharma, și Vifor Pharma.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*