Dr. Cecilia Radu este noul vicepreședinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

10 iulie 2020 | 0 comentarii |

Aceasta a fost aleasă în cadrul adunării generale care a avut loc luna trecută, având o experiență de 19 ani în industria farmaceutică.

 

Dr. Cecilia Radu

Echipa de conducere a Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) este din nou completă, după ce fostul vicepreședinte, Serge Nicollerat – director general al Servier România – a preluat o funcție similară în cadrul filialei din altă țară a aceleiași companii, asfel că nu mai putea îndeplini funcția de vicepreședinte al ARPIM, funcție ce a rămas vacantă până la alegerea unui nou titular.

La sfârșitul lunii trecute, când a avut loc adunarea generală a asociației, dr. Cecilia Radu a fost aleasă pentru a prelua funcția de vicepreședinte. Aceasta deține în prezent și funcția de director general în cadrul companiei Novo Nordisk România, având o experiență de 19 ani în industria farmaceutică.

A început să activeze în acest domeniu imediat după absolvirea UMF Iași, parcurgând toate treptele profesionale, de la reprezentant medical la poziţii de management, atât în companii farmaceutice producătoare de medicamente inovative, cât şi de medicamente generice.

 

Odată confirmată în funcția de vicepreședinte al ARPIM, dr. Cecilia Radu completează echipa de conducere a asociației, din care mai fac parte președintele Alina Culcea – director general al Amgen România – și vicepreședintele Attila Fejer – director general al companiei Eli Lilly România.

Cu ocazia desemnării în noua funcție, dr. Cecilia Radu a declarat că „trăim vremuri provocatoare, dar pline de oportunităţi pentru industria farmaceutică. De aceea, îmi doresc să profit de această ocazie pentru a contribui semnificativ, împreună cu colegii din conducerea ARPIM, la reformarea sistemului de sănătate din România, în beneficiul pacienţilor”.

 

Sevan Kaloustian

În cadrul aceleiași adunări generale a fost ales și un nou membru în boardul companiei. Acesta este Sevan Kaloustian, managing director al Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson, în România. Are o experiență de peste 10 ani în industria farmaceutică, fiind absolvent al unui doctorat în Farmacologie și al unui program de masterat în Farmaco-economie, ambele în cadrul Universităţii Montreal din Canada. „Alături de colegii mei, voi contribui la creşterea impactului acţiunilor noastre, la accelerarea accesului la medicamente inovatoare, continuând efortul comun privind taxa clawback, modelul de stabilire a preţurilor, predictibilitatea reînnoirii listei de medicamente compensate şi conturarea unei legislaţii mai favorabile studiilor clinice”, a declarat acesta în cadrul adunării generale a ARPIM.

Într-un comunicat al asociației se mai precizează că reprezentanţii companiilor Roche România – Martine Draullette, director general, Merck Sharp and Dohme România – Nicholas Renard, director general şi AbbVie România – Jorge Ruiz Benecke, director general, îşi păstrează poziţia de membri ai board-ului, ocupată în acest mandat, iar Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de director executiv.

 


Adaugati un comentariu


 

*