ARPIM are un nou presedinte

20 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Medicul Radu Rasinar ii succede lui Dan Zaharescu, care va asigura conducerea executiva, acestuia fiindu-i atribuita functia de director executiv.

 

productie medicamenteAsociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) si-a desemnat, zilele trecute, in sedinta Adunarii Generale din luna decembrie, o noua conducere, mandatul echipei condusa de Dan Zaharescu  ajungand la final.

In urma votului exprimat de membrii organizatiei, medicul Radu Rasinar, Directorul General al companiei AstraZeneca Romania, este noul presedinte.

Dr. Radu Rasinar are o bogata experienta in industria farmaceutica, atat la nivel national, cat si international, pe piete din Europa si Asia. Din anul 2009, se afla la conducerea AstraZeneca Romania, totodata fiind si presedintele in functie al asociatiei Local American Working Group.

Serge Nicollerat, Director General al Servier Pharma si Fabrizio Giombini, Director General al companiei MSD Romania, ocupa cele doua pozitii de vicepresedinti ai ARPIM, iar Dan Zaharescu trece pe pozitia de Director Executiv.

 

Radu Rasinar -Presedinte ARPIM

Radu Rasinar -Presedinte ARPIM

In prima sa declaratie facuta in noua calitate de presedinte ARPIM, dr. Radu Rasinar a precizat ca „pacientii romani au dreptul de a beneficia, la momentul potrivit, de tratamentul potrivit pentru afectiunea lor, iar ARPIM contribuie la identificarea celor mai bune solutii pentru a apropia, la acest capitol, Sanatatea Romaniei de standardele europene. Sunt standarde terapeutice clare, bazate pe date clinice, care nu lasa loc de interpretari si amatorism. Este deja o realitate faptul ca Sanatatea este subfinantata, ca bugetul alocat medicamentelor nu raspunde nevoilor de tratament ale tuturor pacientilor romani. Este la fel de cunoscut si faptul ca modalitatea de calcul al preturilor la medicamente a avut drept consecinta disparitia unor medicamente din farmacii. Fiecare dintre aceste probleme are o solutie care poate fi identificata doar printr-un dialog eficient intre toate partile implicate in dezvoltarea sistemului romanesc de Sanatate”, transmite ARPIM, printr-un comunicat de presa.

 

Dan Zaharescu

Dan Zaharescu

Fostul presedinte, Dan Zaharescu, va asigura conducerea executiva a ARPIM, iar Roche Romania, prin Martine Draullette, Director General; Novartis Romania, prin Alina Culcea, Director General; Eli Lilly Romania, prin Attila Fejer, Director General, si Janssen Romania, prin Christian Rodseth, Director General sunt membri ai noului board al asociatiei.

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente a fost infiintata in anul 1995, la initiativa a cinci companii farmaceutice internationale, pentru a facilita accesul pacientilor romani la progresele industriei farmaceutice in materie de cercetare si dezvoltare de noi tratamente. Conducerea asociatiei este asigurata de Adunarea Generala a Membrilor, formata din directorii generali ai companiilor care fac parte din ARPIM. Pentru gestionarea activitatilor, membrii ARPIM aleg, odata la doi ani, un Consiliu Director format din sapte membri, avand in fruntea sa un presedinte si doi vicepresedinti.

Astazi, organizatia sustine obiectivele comune ale celor mai importante 29 de companii farmaceutice internationale producatoare de medicamente inovatoare prezente in Romania, care impreuna realizeaza 70% din volumul de afaceri al industriei farmaceutice romanesti.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*