Călin Gălășeanu, reales președinte al ARPIM

20 februarie 2018 | 0 comentarii |

El a fost desemnat de Adunarea Generală a Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente să reprezinte această organizație, pentru al treilea mandat, consecutiv.

 

Călin Gălășeanu – ARPIM

Medicul Călin Gălășeanu își începe cel de-al treilea mandat ca președinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) în urma votului primit în cadrul Adunării Generale a asociației, care anunță rezultatul alegerilor, printr-un comunicat.

Considerând că sistemul de sănătate are, acum, mai mult ca oricând, nevoie de inovație, președintele ARPIM consideră că „Acum, cu atât mai mult, ARPIM își propune ca, în parteneriat cu autoritățile, să contribuie la identificarea celor mai bune soluții pentru pacienții români, astfel încât aceștia să beneficieze de varianta optimă de tratament pentru afecțiunea lor. Companiile membre ARPIM investesc continuu în cercetare, noi medicamente sunt aprobate anual de autoritățile competente. România trebuie să fie pregătită să ofere pacienților săi acces la aceste terapii. Acest lucru se poate întâmpla în condițiile unei mai bune finanțări a sistemului de sănătate, a unui mediu de business mai transparent și predictibil, a unei politici a medicamentului coerente și orientate către pacientul român. Companiile membre ARPIM vor continua dialogul deschis și colaborarea inițiată cu autoritățile astfel încât problemele care sufocă sistemul de sănătate de atât de mult timp să-și găsească într-un final soluționarea”, a declarat dr. Călin Gălășeanu, după realegerea sa la conducerea ARPIM.

 

Călin Gălășeanu este medic de profesie și are o experiență de 20 de ani în industria farmaceutică. Din anul 2012, el conduce o companie farmaceutică din România, anterior ocupând funcții de conducere în departamentele de Market Access și Comerciale în cadrul aceleaşi companii, reprezentanţa din România și Olanda. În perioada 2014 – 2016 a fost președintele ARPIM, iar din anul 2017 ocupă funcția de președinte al Local American Working Group din România.

Din board-ul ARPIM mai fac parte dr. Alina Culcea – Director General, Serge Nicollerat, Fabrizio Giombini, Martine Draullette, Attila Fejer, Christian Rodseth, Dan Zaharescu.

Astfel, în urma întâlnirii Adunării Generale a Asociaţiei, singura modificare a survenit la nivelul alegerii unui nou preşedinte. Componenţa board-ului este neschimbată, un semn de stabilitate şi continuitate în implementarea misiunii şi viziunii ARPIM”, se menționează în comunicatul amintit.

 

Tot în cadrul Adunării Generale a Asociației a fost acceptată intrarea în rândul membrilor ARPIM a companiei Celgene.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) este organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 29 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România.

Membrii ARPIM investesc permanent în cercetare și dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacienților medicamente originale și inovatoare, care salvează anual mii de vieți. Principalul obiectiv al Asociației este creșterea accesului pacienților la medicamente, ameliorarea calității vieții pacienților și implicit creșterea speranței de viață a românilor.

ARPIM este afiliată la Federația Europeană a Industriei Farmaceutice (EFPIA), organizația europeană care reunește cele mai importante companii farmaceutice internaționale, recunoscute datorită rezultatelor la nivelul comunității științifice internaționale.

 


Adaugati un comentariu


 

*