Alina Culcea, reconfirmată la conducerea ARPIM

19 ianuarie 2021 | 0 comentarii |

Adunarea Generală a organizației, ce reunește 28 de companii farmaceutice internaționale prezente pe piața din România, i-a încredințat un nou mandat de președinte, în timp ce Dan Zaharescu își păstrează funcția de director executiv al ARPIM.

 

Alina Culcea

În cadrul Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) au avut loc alegeri pentru desemnarea unei noi echipe de conducere, în condițiile în care mandatul fostei echipe alese în 2019 ajunsese la final. Astfel, în cadrul adunării generale a organizației, reprezentanții celor 28 de companii farmaceutice membre au desemnat-o pentru funcția de președinte pe Alina Culcea, cea care a deținut această funcție și în mandatul anterior. Alina Culcea este director general al Amgen România, având o experiență de peste 20 de ani în industria farmaceutică, timp în care a mai deținut funcții importante în cadrul unor companii precum  Novartis, Pfizer, Actavis sau GlaxoSmithKline.

În 2019, aceasta devenit președinte ARPIM, după ce făcuse timp de 3 ani parte din echipa de conducere a asociației, ultima funcție deținută fiind cea de vicepreșerinte.

 

La acel moment, alegerea unui nou președinte a fost necesară întrucât Christian Rodseth, cel care deținea această funcție, fusese avansat din poziția de managing director al Janssen Companiile Farmaceutice, o divizie a Johnson & Johnson România, într-o funcție mai importantă, în cadrul aceleiași companii.

Pe parcursul primului mandat, Alina Culcea și-a câștigat încrederea celorlalți membri ai asociației, care au desemnat-o pentru a îndeplini pentru încă doi ani funcția de președinte ARPIM.

Totodată, directorul general al Novo Nordisk România, Cecilia Radu, și-a păstrat poziția de vicepreședinte ocupată și în ultimele 6 luni, iar echipa de conducere este completată de vicepreședintele Sévan Kaloustian, managing director al Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson în România. Boardul ARPIM este completat de alți patru membri, respectiv Jorge Ruiz Benecke, director general al AbbVie România, Bahadir Pakis, director general al Novartis România, Cristina Barbu, director general al Takeda Pharmaceuticals și Michel Eschenbrenner, director general al Servier România. Totodată, Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de director executiv.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*