Afla cine coordoneaza programele de sanatate in 2013-2014

11 mai 2013 | 1 comentariu |

Cei 17 medici desemnati vor avea un cuvant greu de spus in stabilirea bugetelor programelor de sanatate si repartizarea fondurilor pe judete pentru fiecare program si subprogram national de sanatate curativ.

 

Pacientii cu probleme grave de sanatate, inclusi in programele nationale curative, stiu ca pentru a beneficia de terapiile necesare au nevoie de aprobarea unor comisii de specialitate, care functioneaza la nivelul Casei Nationale de Sanatate (CNAS).

Lista coordonatorilor programelor nationale de sanatate curative si atributiile pe care le vor avea medicii coordonatori, din aceasta calitate, au fost stabilite prin Ordin al presedintelui CNAS.

Sanatatea Buzoiana va prezinta lista completa a medicilor care coordoneaza, din aceasta luna, programele si subprogramele nationale de sanatate curative aprobate de Ministerul Sanatatii si CNAS:

1. Dragos Vinereanu, medic la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, va coordona implementarea Programului national de boli cardiovasculare.

2. Dan-Corneliu Jinga, medic la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, va coordona Programul national de oncologie.

3. Dan Gherghe, medic la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie, va coordona Programul national de tratament al surditatii prin proteze auditive implantabile.

4. Ruxandra Danciulescu, medic la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, va coordona Programul national de diabet zaharat.

5. Ovidiu Bajenaru, medic la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, va coordona Programul national de tratament al bolilor neurologice.

6. Florentina Vladareanu, medic la Institutul National de Hematologie Transfuzionala Prof. dr. C. T. Nicolau Bucuresti, va coordona Programul national de tratament al hemofiliei si talasemiei.

7. Camelia Al-Khzouz, medic la Spitalul Clinic de Urgenta penntru Copii Cluj – Centrul de patologie genetica, va coordona Programul national de tratament pentru boli rare.

8. Cristina Hudita, medic la spitalul Sf. Stelian Bucuresti, va coordona Programul national de sanatate mintala.

9. Simona Fica, medic la Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti, va coordona Programul national de boli endocrine.

10. Ioan Cristian Stoica, medic la Spitalul Clinic de Ortopedie Traumatologie Foisor din Bucuresti, va coordona Programul national de ortopedie.

11. Dan Adrian Luscalov, medic la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj, va coordona Programul national de transplant de organe, tesuturi, celule de origine umana.

12. Mircea Penescu, medic la Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila Bucuresti, va coordona Programul national de supleere a functiei renale la bolnavii cu insuficienta renala cronica.

13. Irinel Popescu, medic la Institutul Clinic Fundeni, va coordona Programul national de terapie intensiva a insuficientei hepatice.

14. Gheorghe Iana, medic la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, va coordona Subprogramul de radiologie interventionala.

15. Mircea Gorgan, medic la Spitalul Clinic Prof. Dr. Bagdasar-Arseni din Bucuresti, va coordona Subprogramul de diagnostic si tratament al epilepsiei rezistente la tratamentul medicamentos.

16. Ioan Stefan Florian, medic la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, va coordona Subprogramul de tratament al hidrocefaliei congenitale sau dobandite la copil.

17. Elena Copaciu, medic la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, va coordona Subprogramul de tratament al durerii neuropate prin implant de neurostimulator medular.

Intre atributiile coordonatorilor programelor nationale de sanatate se numara participarea la fundamentarea bugetului si repartizarea fondurilor pe judete pentru fiecare program si subprogram national de sanatate curativ, participarea la analiza indicatorilor realizati in cadrul programelor nationale si a stocurilor existente, la stabilirea listei materialelor sanitare care se asigura in cadrul unor programe nationale curative si participarea la stabilirea criteriilor de includere a unitatilor sanitare in lista unitatilor prin care se deruleaza programele nationale curative.


Categorii: Actual, C.A.S.

Comentarii (1)

  1. Tudor Draghici spune:

    “Vad nume cunoscute si mai putin cunoscute… Nu stiu ce competente de management sau de coordonare programe nationale au persoanele respective… In plus nu vad nici un program dedicat unor probleme particulare de sanatate publica in Romania: tuberculoza, alcoolismul, reducerea mortalitatii infantile, reducerea consumului de droguri mai ales in randul tinerilor… Nu cred ca radiologia interventionala era o prioritate de sanatate publica!”

Adaugati un comentariu


 

*