ALERTA: Deputatul liberal George Scutaru acuza PSD ca vrea sa decimeze paturile din spitale si sa inchida Spitalul Nehoiu

6 iunie 2014 | 2 comentarii |

Presedintele liberallor buzoieni il acuza pe seful CJAS Buzau, Corneliu Vasilescu, impreuna cu reprezentantii social-democratilor buzoieni ca pregatesc o decimare a paturilor din spitalele buzoiene, care va duce la inchiderea Spitalului orasenesc Nehoiu.   

 

Spitalul Nehoiu

Spitalul Nehoiu

Intr-un comunicat remis redactiei Sanatatea Buzoiana, Scutaru sustine ca „batandu-si joc de zecile de mii de oameni de pe Valea Buzaului, care au unica speranta in Spitalul din Nehoiu”, presedintele CJAS Buzau, Corneliu Vasilescu, face ca eforturile depuse pentru determinarea Guvernului Boc sa accepte la finantare mai multe paturi pentru spitalele buzoiene vor fi anulate printr-o propunere care ar urma sa ajunga saptamana viitoare, sub forma de propunere din partea CJAS, pe masa ministrului Sanatatii si a presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

In acest context, liberalii il someaza public, pe presedintele CJAS Buzau, sa „nu trimita o asemenea alocare de paturi catre Ministerul Sanatatii, care ar pune in pericol existenta Spitalului din Nehoiu si buna functionare a spitalelor din Buzau si Rm.Sarat”.

 

George Scutaru si Cristi Bigiu -Negocieri cu reprezentantii in teritoriu ai Guvernului Boc, pentru suplimentarea paturilor spitalelor si gasirea unor solutii pentru salvarea spitalului Nehoiu (foto Arhiva)

George Scutaru si Cristi Bigiu -Negocieri cu reprezentantii in teritoriu ai Guvernului Boc, pentru suplimentarea paturilor spitalelor si gasirea unor solutii pentru salvarea Spitalului Nehoiu (foto Arhiva)

Redam integral, somatia publica transmisa de PNL Buzau:

In aceste zile Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Buzau, pregateste reducerea numarului de paturi finantate de la bugetul de stat, alocate fiecarui spital din judetul Buzau.

Datele urmeaza sa fie inaintate saptamana viitoare Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. In baza acestora, urmand  sa fie finantate spitalele.

PSD isi bate joc de nehoieni si de locuitorii de pe Valea Buzaului si ia o masura prin care va inchide spitalul public in acest an.

Conform primei negocieri impuse de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, Spitalul din Nehoiu va pierde 9 paturi  finantate de la bugetul de stat, astfel ca in anul 2014, in viziunea PSD, Spitalul din Nehoiu va avea doar 110 paturi in loc de 119 cate are in prezent.

In calitate de deputat liberal, ales de catre oamenii de pe Valea Buzaului, m-am luptat si in timpul Guvernarii Boc si atunci cand PNL a detinut Ministerul Sanatatii , in 2013, si am reusit sa salvez Spitalul din Nehoiu. Astfel am reusit  sa conving cu argumente credibile autoritatile competente sa suplimenteze numarul de paturi finantate, alocate judetului Buzau si Spitalului din Nehoiu.

Alaturi de colegii mei liberali, Cristi Bigiu – presedintele Consiliului Judetean, si Doina Tudor, senator PNL  ales in Colegiul de pe Valea Buzaului, am dus aceasta lupta pentru a asigura oamenilor din zona accesul la o institutie de sanatate publica.

 Astazi insa, PSD si incompetentul sau reprezentant aflat in fruntea CJAS Buzau , Cornel Vasilescu, isi bat joc de zecile de mii de oameni de pe Valea Buzaului, care au unica speranta in Spitalul din Nehoiu.

Demolatorul spitalelor buzoiene, Cornel Vasilescu, nu vrea sa puna pe butuci doar Spitalul din Nehoiu, ci taie 26 de paturi finantate de la bugetul de stat si de la Spitalul Judetean,  precum si 6 paturi de la Spitalul din Rm. Sarat.

Ii solicit public lui Cornel Vasilescu, sa nu trimita o asemenea alocare de paturi catre Ministerul Sanatatii, care ar pune in pericol existenta Spitalului din Nehoiu si buna functionare a spitalelor din Buzau si Rm.Sarat.

Fac un apel la primarul orasului Nehoiu,  Florin Lungu, membru al PSD, sa faca demersurile necesare pentru a opri aberanta propunere pe care colegul sau de partid doreste sa o faca Ministerului Sanatatii.

George Scutaru

Deputat PNL- Colegiul 1 – Valea Buzaului

Presedinte PNL –Filiala Buzau”

 

Contactat de reporterii nostri pentru a raspunde la acuzatiile ce i-au fost transmise, presedintele CJAS Buzau, Corneliu Vasilescu, le-a respins categoric si a spus ca va transmite la randul sau un comunicat de presa sub forma unui “drept la replica”.

 


Categorii: Actual, C.A.S., Spitale, Stiri

Comentarii (2)

  1. Cernea Marius spune:

    Ce sa faca si ei?! Mai inchid niste spitale, niste scoli, niste gradinite sa le ramana bani de construit biserici. Ca la ce dotari si medicamente le pun la dispoziție doctorilor, Dumnezeu cu mila! Are o logica, oarecum!

  2. Mihai Tache spune:

    La acest comunicat de presa ar trebui comentat ca, practic, Spitalul Nehoiu nu mai are decat 3-4 medici pe partea clinica, deci nu are cu cine lucra.
    Pacientul, daca sta in pat si nu are cine sa-l consulte si sa ii prescrie tratement, sta degeaba. Deci, o reducere de paturi este necesara, dar pentru a le distribui spitalelor care au medici.

    PNL-ul ar trebui sa raspunda, legat de lipsa de personal, ce s-a angajat Nicolaescu dupa protestul cadrelor medicale din toamna 2012, lucruri care trebuiau rezolvate pana in decembrie si care nu s-au rezolvat nici pana in februarie 2013, cand au plecat de la guvernare.

Adaugati un comentariu


 

*