Alimente care iau „cu mana” durerile de cap

7 martie 2015 | 0 comentarii |

 Pentru a scapa de migrene, fara medicamente, este suficient un drum pana la bucatarie si consumul catorva alimente care au efect de antinevralgic.

 

migrenaDe cele mai multe ori, durerea de cap apare atunci cand organismul este foarte deshidratat. Pentru a contracara acest efect se recomanda consumul a  cat mai multe lichide, dar si alimente bogate in apa precum pepenele rosu, castravetele, capsunele sau grapfriut-ul.

Cel mai bun pentru a scapa de durerile de cap este pepenele rosu, care contine minerale esentiale precum magneziu si potasiu, astfel ca o portie pe zi este suficienta pentru a nu avea astfel de probleme.

In cazul in care durerile de cap sunt provocate de congestionarea sinusurilor, sosurile picante, ardeii iuti si usturoiul sunt alimentele cele mai indicate. Migrenele pot fi provocate, de asemenea, de lipsa calciului in organism, astfel ca e important si consumul de alimente bogate in calciu precum iaurtul grecesc, fara adaos de zaharuri.

 

banane grapefruitAvand un continut ridicat de magneziu, migdalele relaxeaza vasele de sange si previn migrenele, in timp ce bananele reprezinta o alta sursa bogata de magneziu si potasiu alaturi de spanac, seminte de floarea-soarelui, cartofii dulci, consumul lor avand acelasi efect.

In unele cazuri, consumul de cafea poate fi un real ajutor, insa doar in cantitati moderate. Cafeina are efect vasoconstrictor, calmand durerile de cap cum, de altfel, majoritatea analgezicelor alopate continand cafeina. Cartofii copti reprezinta cel mai bun remediu in cazul durerilor de cap provocate de mahmureala, datorita continutului lor bogat in potasiu.

Somonul, macroul, tonul, sardinele, heringul reprezinta surse bogate de Omega-3, substanta recunoscuta pentru rolul sau de antiinflamator. Astfel, o dieta bogata in acizi grasi sanatosi continuti in pestele gras poate reduce si preveni durerile de cap.

 


Adaugati un comentariu


 

*