Ambulanțier concediat și cercetat penal, după ce a condus în pragul comei alcoolice

18 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Deși era în avansată stare de ebrietate, acesta a fost trimis la o intervenție, provocând un accident în urma căruia asistenta și pacientul preluat de ambulanță au fost grav răniți.

 

Caz aproape incredibil, petrecut zilele trecute la Serviciul de Ambulanță Brașov, unde un șofer de ambulanță s-a prezentat la în avansată stare de ebrietate la serviciu, fiind trimis apoi în misiune, pentru a prelua un pacient care sunase la numărul 112. Deși, după cum au relevat analizele efectuate ulterior, șoferul avea o alcoolemie aproape de pragul comei alcoolice, nimeni nu a observat nimic suspect în comportamentul său, nici măcar asistenta care l-a însoțit la intervenție.

De bine, de rău, ambulanța a ajuns fără nici un incident în satul Vad, de unde a fost preluat pacientul care solicitase ajutor, acesta fiind urcat în ambulanță pentru a fi transportat la spitalul din Făgăraș. Din nou, nimeni nu a observat nimic ciudat la starea șoferului, aparținătorii pacientului fiind probabil concentrați mai mult pe starea de sănătate a acestuia decât pe starea de ebrietate a șoferului ambulanței.

Autospeciala a pornit apoi spre spitalul din Făgăraș, însă în timp ce rula pe DN 1, șoferul a pierdut controlul volanului, ambulanța s-a izbit de un parapet metalic de pe marginea drumului, apoi a ajuns în șanțul de pe partea dreaptă. Impactul a fost din plin resimțit de pacientul de 43 de ani și asistenta care îl supraveghea, ambii fiind grav răniți.

 

Pacientul a suferit un traumatism cranio-cerebral, iar în cazul asistentei a existat suspiciunea unei fracturi de claviculă, ambii fiind preluați ulterior de o altă ambulanță trimisă la fața locului și transportați la spital. Polițiștii l-au testat cu etilotestul pe șoferul care provocase accidentul, iar aparatul a indicat o alcoolemie de 0,97 la mie. Ulterior, i s-au recoltat și probe de sânge care au confirmat că acesta se afla aproape de pragul comei alcoolice, valoarea alcoolemiei plasându-l totodată și în sfera penalului.

A fost reținut pentru 24 de ore, însă judecătorii nu au fost de acord cu măsura cercetării în stare de arest preventiv, decizând ieri eliberarea acestuia și impunerea măsurii controlului judiciar.

În acest timp, Consiliul de Administrație al SAJ Brașov s-a întrunit în ședință de urgență și a decis desfacerea contractului de muncă al șoferului, care avea o vechime de 18 ani.

 

Deavid Levente

Acesta este cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, iar reprezentanții SAJ Brașov trebuie să găsească o explicație pentru faptul că ambulanțierul a fost lăsat să plece la intervenție în starea în care era.

Regulamentul de ordine interioară interzice cu desăvârșire personalului să se prezinte la datorie sub influența băuturilor alcoolice, iar angajații sunt obligați să-și informeze superiorii dacă au suspiciuni în a cest sens în privința colegilor lor. Deși bărbatul era beat criță, după cum reiese din testele de alcoolemie, nimeni din cei aflați în tură în seara respectivă nu a sesizat nimic.

Celălalt ambulanțier care era de serviciu spune că nu s-a întâlnit în acea seară cu colegul său, iar despre asistenta care a plecat cu el la intervenție, managerul SAJ Brașov, David Levente, spune că nu își explică cum a fost posibil ca aceasta să nu observe nimic suspect, iar dacă a observat, nu înțelege de ce nu a semnalat situația, acceptând să își riște și propria viață plecând la intervenție alături de șoferul beat.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*