Medic pediatru, cercetat pentru că ar fi făcut avansuri sexuale mamei unui pacient

Femeia a depus plângere împotriva acestuia, însă medicul neagă toate acuzațiile ce i se aduc, iar conducerea spitalului așteaptă rezultatele anchetei polițiștilor.

 

Sursa: ziardecluj.ro

Un medic pediatru de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca este pus într-o situație cel puțin jenantă. Mama unuia dintre copiii pe care trebuia să îi trateze în spital îl acuză de „agresiune sexuală” și depus o plângere la Poliție pe numele doctorului. 

În spațiul public au apărut însă și declarațiile altor mame care au avut copiii internați la același spital și ar fi „beneficiat” de același „tratament” din partea medicului Genel Sur, de la Clinica Pediatrie II care, în urma plângerii formulate de femeie, s-a ales cu un dosar penal.

Conform declarațiilor femeii, făcute pentru ziardecluj.ro, faptele s-ar fi petrecut săptămâna trecută, în timp ce aceasta era internată împreună cu băiatul ei în clinica în care lucrează medicul. Deși se afla într-un spital de pediatrie, iar pacientul era copilul său, femeia susține că medicul i-a cerut, la un moment dat, să se dezbrace pentru a-i face o ecografie, iar în ziua urmatoare a i-a strecurat mânile pe sub haine și i-a cerut să îl sărute.

 

Primul incident s-ar fi petrecut joi, când medicul a chemat-o la ecograf pe femeia internată cu copilul său, pentru a-i face acestuia investigații.  „Joi ne-a chemat să îi facă băiețelului o ecografie, să vadă dacă nu are ceva și la burtică. În momentul în care am ajuns la ecograf, a deschis ușa, am intrat, mi-a spus să îl pun pe copil pe patul de examinare. I-a făcut ecografia și apoi mi-a spus că vrea să mă consulte și pe mine. Am refuzat de mai multe ori, deși a insistat de fiecare dată. Îmi spunea să îmi pun copilul pe scaun și să mă dezbrac, să mă pun pe patul respectiv, să mă consulte. I-am spus ca nu vreau și că plec în salon pentru că îi e somn copilului”, a declarat femeia pentru publicația clujeană.

A încercat să treacă cu vederea acest incident bizar, însă a doua zi a avut de suportat o nouă „hărțuire” din partea medicului care ar fi trebuit să aibă grijă de sănătatea copilului.

 

De această dată, doctorul nu s-a mai limitat doar la propuneri, femeia susținând că i-a băgat mâinile pe sub haine și a încercat să îi atingă sânii. „În următoarea zi, dimineața, a venit la vizite și ne-a spus că vom fi externați și că trebuie să îl urmez. M-am dus cu el pentru că am crezut că îmi dă foile de externare. M-a dus în camera unde se face ecografia, m-a poftit să intru prima și a venit din spate începând să îmi bage mâna pe sub haine și să urce spre sâni. Am încercat să îl opresc și insista să îmi atingă sânii. Am pus mâna pe clanță să ies și m-a oprit cerându-mi să îl pup. Am reușit să ies și mi-a spus că să ne vedem în 15 minute, să continuăm de unde am rămas. Am ajuns în salon, mi-am luat copilul și lucrurile și am mers la portar, unde mi-am sunat soțul, care a sunat la 112”, își continuă femeia relatarea halucinantă. O echipă de polițiști s-a deplasat la spital, iar cu ocazia audierilor, medicul a negat că i-ar fi făcut avansuri și ar fi pipăit-o pe femeie. Aceasta a depus însă plângere împotriva sa, motiv pentru care medicul pediatru este cercetat penal.

Acuzele femeii sunt susținute de mărturii făcute pe forumurile medicale de alte mame care au avut copii internați în clinica clujeană și au „beneficiat” de aceleași avansuri.  Reprezentanții spitalului au precizat că pe adresa unității nu a fost făcută până acum o plângere în acest sens, astfel că incidentul nu se află în atenția conducerii, așteptându-se rezultatele anchetei polițiștilor.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*