Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara denunță „vaccinarea la chiuvetă”

26 august 2021 | 1 comentariu |

Dr. Cristian Oancea crede că există persoane care obțin fraudulos certificate de vaccinare, iar polițiștii au demarat cercetările sub suspiciunea de fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Atunci când este vorba să „fenteze” regulile, românii se dovedesc foarte inventivi, iar această abilitate se pare că a fost pusă în practică și în privința vaccinări împotriva Covid-19. Încă de la începutul campaniei de vaccinare s-a pus problema că adeverințele eliberate celor imunizați sunt ușor de falsificat, iar interesul de a obține ilicit astfel de documente a crescut pe măsură ce autoritățile au adoptat o serie de măsuri care oferă unele beneficii celor vaccinați.

Au existat mai multe semnale că s-au obținut certificate europene de vaccinare false, s-au demarat chiar și anchete penale, iar un nou semnal de alarmă privind apariția unui fenomen al vaccinărilor fictive a fost tras de medicul Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Acesta a declarat la un post central de televiziune că a observat că, în ultima vreme, la spital se prezintă tot mai mulți pacienți cu forme severe de Covid-19, care susțin că sunt vaccinați împotriva bolii și au certificate în acest sens. Medicul spune însă că formele de boală sunt prea severe pentru o persoană vaccinată, iar faptul că numărul pacienților este foarte mare, denotă că nu este vorba doar de câteva cazuri izolate, care ar putea fi încadrate în acel procent mic de persoane în cazul cărora vaccinul nu își face efectul.

 

Dr. Cristian Oancea

În aceste condiții, managerul spitalului timișorean își pune, pe bună dreptate, întrebarea dacă acești pacienți sunt într-adevăr vaccinați sau dacă au obținut fictiv certificatele, pentru a beneficia de libertatea de mișcare de care beneficiază în prezent cei vaccinați împotriva Covid-19.

Medicul a găsit chiar și o denumire pentru acest fenomen, căruia îi spune „vaccinare la chiuvetă”, atrăgând atenția că o astfel de practică este foarte periculoasă, întrucât induce în eroare actul medical și pune în pericol viața celor care recurg la astfel de practici și a celor cu care intră în contact.

Vin pacienți cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri, iar oamenii induc actul medical în eroare. Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puși în situația în care nu știm cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viața. Am discutat despre astfel de cazuri și ne punem semne de întrebare. Cert este că deja îspațiul public se aude din ce în ce mai mult de oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. Atragem atenția tuturor care fac vaccinare, pe această cale, să nu se joace cu asemenea lucruri, pentru că pun în pericol viața oamenilor!”, a declarat dr. Cristian Oancea.

 

Acesta are și o posibilă explicație pentru modul în care se facevaccinarea la chiuvetă”, spunând că cei interesați merg la un centru sau la un cabinet unde se face vaccinarea, optând de obicei pentru vaccinul de la Johnson & Johnson, care se face în doză unică. Aici, în înțelegere cu personalul care administrează vaccinul, doza respectivă se aruncă „la chiuvetă”, iar persoana respectivă primește certificat de vaccinare, figurând în evidențe ca fiind vaccinată.

Întrucât afirmațiile făcute de managerul spitalului timișorean sunt foarte grave, polițiștii din Timișoara s-au autosesizat și au deschis un dosar de cercetare penală in rem, pentru fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor. „Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, conform cărora persoane infectate cu virusul SARS-CoV2, internate într-o unitate spitalicească din municipiul Timișoara ar deține certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, structurile specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au demarat verificări în vederea clarificării tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat al IPJ Timiș.

Deocamdată se fac cercetări, iar dacă se va constata că suspiciunile sunt reale, atât pacienții cât și medicii implicați vor fi trași la răspundere.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Comentarii (1)

  1. Adina spune:

    Ce mod de a ,,fenta” realitatea ,domnule doctor!Cu sau fără vaccin oamenii fac forme severe de Covid!Doar trebuie sa acceptați realitatea!E mai ușor sa dai vina pe alții decât sa admiți eficacitatea slaba a vaccinului !

Adaugati un comentariu


 

*