ANMCS a demarat înscrierile pentru o nouă serie de cursuri gratuite

1 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Acestea vor fi susținute on-line, în perioada 70-10 septembrie, având ca temă riscurile infecțiilor în sarcină.

 

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a anunțat că în luna septembrie organizează a doua ediție a cursurilor ce vizează îmbunătățirea practicii medicale curente, după ediția desfășurată în două serii, pe parcursul lunilor iunie și iulie. De această dată, cursurile se vor desfășura într-o singură serie, în perioada 7-10 septembrie, participarea fiind gratuită. Având în vedere regulile de distanțare care trebuie respectate în contextul pandemiei de Covid-19, organizatori au decis ca această ediție să se desfășoare on-line.

Tematica acestui curs este „Infecțiile în sarcină – factor de risc matern, neonatal și psihiatric”, iar evenimentul va fi organizat în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova și Academia de Științe Medicale din România, sub coordonarea academicianului Dragoș Marinescu și a prof. univ. dr. Anca Pătrașcu.

 

Platforma pe care vor fi susținute cursurile on-line este pusă la dispoziție la ANMCS, care a anunțat că au fost deschise înscrierile pentru participarea la acest eveniment. Astfel, cei care doresc să ia parte la curs se pot înscrie pe site-ul dedicat, precizând numele, datele de contact, profesia și sectorul de activitate.

Inițiatorii au mai precizat că prin organizarea acestui curs se urmărește „câștigarea unor abilități clinice și practice în domeniul asistenței gravidei cu patologie infecțioasă comorbidă sau asociată și a potențialului major de dezvoltare a unor riscuri evolutive majore pentru gravidă și nou născut, precum și dezvoltarea abilităților de recunoaștere a riscurilor evolutive, a efectelor adverse induse de medicația antibacteriană, antivirală și psihotropă”.

 

Evenimentul se adresează cadrelor medicale, în special medicilor specialiști și primari din  specialitățile neonatologie, obstetrică-ginecologie, ATI, pediatrie, psihiatrie și psihiatrie pediatrică. De asemenea, cursul este util și medicilor de familie și rezidenților din spitale.

Reprezentanții ANMCS spun că sunt așteptați să participe și asistenți medicali dar și manageri de spitale și evaluatori, dar și alte categorii de  profesioniști din sănătate care desfășoară activități conexe actului medical și sunt interesați de creșterea calității serviciilor de sănătate și siguranței pacientului.

Echipa multidisciplinară implicată în desfășurarea programului educațional este formată din: prof. univ. dr. Anca Pătrașcu, acad. prof. univ. dr. Dragoș Marinescu, conf. univ. sr. Sorin Dinescu, șef lucrări dr. Mirela Anișoara Siminel și șef lucrări dr. Ileana Marinescu, cadre didactice în cadrul UMF Craiova.

La finalul programului educațional, toți participanții vor primi diplome de participare.

 


Adaugati un comentariu


 

*