Antibiotice Iasi pariaza pe profit

11 august 2012 | 0 comentarii |

Profitul Companiei farmaceutice a crescut cu 11% in primul semestru, pe fondul cresterii exporturilor si al optimizarii costurilor, potrivit datelor comunicate Busei de Valori Bucuresti.

 

Una dintre cele mai puternice companii farma de pe piata romaneasca, Antibiotice SA Iasi, a incheiat primul semestru al anului in curs cu o cifra de afaceri neta de 148,6 milioane lei, in crestere cu 7,3% fata de perioada similara a anului precedent, si un profit net de 25,8 milioane de lei, mai mare cu 11%.

Cea mai mare pondere revine vanzarilor realizate pe piata interna (77,5%), cota afacerilor dezvoltate pe pietele externe fiind de 22,5%, in crestere fata de ponderea din primul semestru din 2011 (18%), potrivit datelor publicate de companie Busei de Valori Bucuresti (BVB).

Potrivit unui comunicat de presa al Antibiotice SA, cresterea cifrei de afaceri si a profitului companiei se datoreaza „programului de dezvoltare 2012 -2016, aprobat in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) din luna aprilie a acestui an, in cadrul caruia o importanta deosebita este acordata dezvoltarii nomenclatorului de produse, internationalizarii afacerii, protectiei capitalului de lucru, gestionarii cheltuielilor operationale si programelor de dezvoltare a competentelor profesionale”.

Pana la 30 iunie 2012, Antibiotice SA avea achitate integral taxele si impozitele la bugetul de stat si catre bugetele locale, in valoare totala de 27 de milioane de lei.

In ceea ce priveste activitatea derulata pe plan international, aceasta s-a concretizat in obtinerea unei cifre de afaceri de 33,4 milioane lei pana ka sfarsitul S 1, cu 33,5% mai mare decat cifra de afaceri obtinuta din exporturi in perioada similara a anului 2011.

In prezent, Antibiotice SA are inregistrate parteneriate in 65 de tari ale lumii pentru comercializarea medicamentelor finite si a substantei active Nistatina. Pe piata interna, in primele sase luni, afacerile companiei au avut o evolutie lineara, in conditiile obtinerii unei cifre de afaceri de 115 milioane lei, comparabila cu cea obtinuta in semestru I din 2011.

Dupa primul trimestru al acestui an, compania a raportat o cifra de afaceri de 72,004 milioane lei, in crestere cu 2,8% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul net a fost in perioada analizata de 12,977 milioane lei, in scadere cu 2,2% fata de cel din perioada similara din 2011.

Investitiile anuntate de companie in Institutul Cantacuzino ar putea contribui, in viitorul apropiat, la cucerirea unor piete noi si la cresterea profitului intern si extern.

Producatorul de la Iasi se afla in top 10 al celor mai mari zece exportatori farma de anul trecut, dupa Europharm (de la Brasov), Sandoz (Targu-Mures) si Actavis (Bucuresti), potrivit unor informaţii ale Institutului Naţional de Statistică (INS).

Ministerul Sanatatii detine 53,0173% din actiunile producatorului de medicamente, SIF Oltenia are 10,0954% din titlurile Antibiotice Iasi, restul actionarilor fiind persoane fizice.


Categorii: Companii, Economic

Adaugati un comentariu


 

*