Antibiotice Iasi si-a crescut profitul si vanzarile in primul semestru al acestui an

Totodata, producatorul roman de medicamente si-a mentinut si consolidat  pozitia de lider mondial in ceea ce priveste exporturile de Nistatina.

 

antibiotice-iasiCel putin in prima sa jumatate, anul 2014 se anunta a fi unul bun pentru compania romaneasca Antibiotice Iasi, ale carei rezultate financiare comunicate Bursei de Valori Bucuresti arata o crestere a profitului si a vanzarilor pentru primul semestru, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Astfel, vanzarile producatorului roman de medicamente au fost, in primele sase luni ale anului in curs, de 149,78 de milioane de lei, inregistrand o crestere de sase la suta, fata de perioada similara a anului precedent. In acelasi timp, profitul brut al companiei a inregistrat o crestere de 19 la suta fata de primul semestru al anului trecut, ridicandu-se la 21,87 de milioane de lei, fata de 18,44 milioane de lei, valoarea profitului obtinut anul trecut.

Portivit directorului general al Antibiotice S.A., Ioan Nani, compania a ajuns la aceste rezultate pozitive datorita politicii de a-si extinde portofoliul, dar si orientarii spre pietele externe, unde gradul de rentabilitate este in crestere, strategii cuprinse in planul de afaceri pentru anii 2012-2016.

 

antibiotice-iasi-03Pe langa cresterea vanzarilor si a profitului, compania si-a mai consolidat in primul semestru al acestui an pozitia de principal producator de medicamente antiinfectioase de uz sistemic precum Eficef, Amoxiplus, Ampiplus sau Colistina Antibiotic. Un aport important la cifra de afaceri l-au avut si produsele dermatologice precum Ekarzin, Sal-Ekarzin, Clo-Ekarzin, Nidoflor, Cutaden Bebe, care au inregistrat o crestere cu 27 la suta, dar si cele de tract digestiv si metabolism, precum Piafen, Spaverin si Equilibra, la care s-a inregistrat un plus de 24 la suta.

In primul semestru au crescut cu 10 la suta si vanzarile catre spitale, in timp ce veniturile din vanzarile de pe pietele externe au fost de 46,8 milioane de lei, in crestere cu 7 la suta fata de anul 2013, cand a fost realizata o valoare de 43,7 milioane de lei. Aceste rezultate s-au obtinut in mod special din valorificarea substantei active Nistatina si a celor 70 de produse finite inregistrate la export.

 

Ioan Nani, director Antibiotice Iasi

Ioan Nani, director Antibiotice Iasi

In ceea ce priveste exportul de Nistatina, strategia companiei a vizat consolidarea si mentinerea pozitiei de lider mondial. Astfel, cantitatea de Nistatina vanduta in primul semestru din 2014 a crescut cu 15 la suta fata de anul precedent, principalele piete in crestere fiind Asia si Africa. Principalele proiecte noi pentru aceasta substanta activa vizeaza realizarea procesului de autorizare de catre primii 3 utilizatori finali ai acestui produs, din piata SUA. Finalizarea acestor proiecte va determina o crestere a vanzarilor pentru Nistatina, pe piata americana, de peste 1,5 milioane de dolari pe an.

Strategia de marketing pentru produsele finite vizeaza cresterea prezentei pe pietele reglementate. Astfel, in primul semestru al anului 2014 au fost negociate conditiile comerciale cu cea mai importanta companie din domeniul produselor generice injectabile din SUA, pentru comercializarea a doua produse. Antibiotice deruleaza, in prezent, pe baza autorizarii FDA, relatii comerciale cu inca doi mari distribuitori din piata SUA.

 

antibiotice iasiPrincipalele destinatii ale produseleor Antibiotice in functie de aportul la cifra de afaceri au fost Franta, Ungaria, Germania, Statele Unite ale Americii, Zona Orientului Mijlociu, Rusia, tari din Asia, Africa si alte state membre CSI precum Azerbaijan, Georgia si Moldova. Totodata, Antibiotice Iasi a negociat si demarat noi colaborari pentru accesul de produse injectabile, comprimate si forme semisolide precum unguente, creme, geluri si supozitoare pe pietele europene. In aceste conditii se estimeaza ca exporturile pe pietele Uniunii Europene vor creste semnificativ valoarea cifrei de afaceri la export pe termen mediu si lung.

Pe langa aceste proiecte noi, initiate in primul semestru al anului 2014, Antibiotice Iasi are in curs de negociere contracte comerciale pentru accesul de produse finite pe noi piete de desfacere din Asia Centrala, Africa de Sud, si Africa Sud-Sahariana.

 


Adaugati un comentariu


 

*