Lantul Farmaceutica Remedia a ajuns la 100 de farmacii

Ultimele trei farmacii au fost achizitionate in primele luni ale acestui an, astfel ca lantul este prezent la ora actuala in 16 judete si are un portofoliu de 5000 de produse pe piata.

 

RemediaLantul farmaceutic Farmaceutica Remedia a ajuns la 100 de unitati de retail la nivel national, dupa ce a achizitionat, la sfarsitul anului trecut, 12 noi farmacii, alte 3 fiind preluate in primele luni din 2016. Conform unui comunicat remis cu aceasta ocazie, prin achizitia de la sfarsitul anului 2015, lantul de farmacii detinut de omul de afaceri Valentin-Norbert Tarus, in calitate de actionar majoritar, si-a intarit puternic pozitia in Bucuresti, unde detine acum 18 unitati. „Achizitia a 15 farmacii intr-un timp foarte scurt reprezinta o intarire a pozitiei in special in Bucuresti, dupa ce prezenta noastra a fost deja consolidata in zona Deva, Hunedoara, Alba, Sibiu”, a declarat Valentin-Norbert Tarus, citat in comunicatul de presa..

In total, lantul de farmacii Remedia este prezent in 16 judete, avand o pozitie puternica in special in zona Transilvaniei.

Ca urmare a reglementarilor Legii Sanatatii, care obliga societatile comerciale implicate in distributia  de medicamente sa separe activitatile de distributie en-gros de cele de retail a produselor farmaceutice, compania a decis, in baza unei hotarari adoptata in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din decembrie 2014, sa pastreze activitatile de retail, prin operarea farmaciilor proprii, si sa transfere linia de distributie en-gros, impreuna cu activitatile de logistica si alte servicii auxiliare, catre o alta entitate juridica, mai precis Farmaceutica Remedia Distribution & Logistics SRL.

 

Valentin-Nobert Tarus

Valentin-Nobert Tarus

Aceasta separare a activitatilor nu a afectat drepturile actionarilor si relatiile de colaborare cu partenerii, se mai precizeaza in comunicat

Despre aceastra decizie, actionarul majoritar si fondatorul companiei, Valentin-Norbert Tarus, sustine ca a considerat „separarea activitatilor ca pe o oportunitate de dezvoltare, intr-un mediu concurential specializat si strict reglementat”.

Anul acesta, compania marcheaza 19 ani de prezenta la Bursa de Valori Bucuresti si peste 20 de ani de activitate pe piata farma, prin organizarea, in luna aprilie, a unui eveniment denumit, „Sa cunoastem business-ul la el acasa”, aflat la a 3-a editie. Evenimentul va reuni la sediul companiei investitori, reprezentanti ai fondurilor de pensii si de investitii si ai societatilor de brokeraj.

Farmaceutica Remedia are un portofoliu extins de medicamente si produse farmaceutice care cuprinde aproximativ 5.000 de produse prezente in farmaciile proprii.

 


Adaugati un comentariu


 

*