Cristian Busoi, europarlamentarul anului

21 martie 2016 | 0 comentarii |

Premiul i-a fost decernat in cadrul celei de-a 12-a editii a Galei MEP Awards, desfasurata la Bruxelles, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru activitatea sustinuta la nivel european in domeniul sanatatii.

 

Busoi - europarlamentarul anuluiEuroparlamentarul Cristian Busoi, primvicepresedintele PNL, a fost ales Europarlamentarul Anului, fiind apreciat ca cel mai activ europarlamentar in domeniul sanatatii. Premiul i-a fost decernat la Bruxelles, in cadrul celei de-a 12-a editii a Galei MEP Awards, organizata de revista Parlamentului European. Alaturi de europarlamentarul roman au mai fost nominalizati, la aceeasi categorie, europarlamentarii Pavel Poc din Cehia si Lidia Geringer De Oedenberg din Polonia.

Am incercat sa fiu foarte activ, nu doar ca presedinte al Grupului Friends of the Liver, luptand impotriva hepatitelor, cirozei, cancerului hepatic, dar si in domenii precum bolile rare, bolile cardiovasculare, bolile pulmonare, organizand dezbateri, evenimente, sporind gradul de constientizare in randul opiniei publice, facand amendamente la diverse acte legislative si rezolutii, cerand Comisiei Europene mai multa implicare. Trebuie sa facem mai mult pentru reducerea inegalitatilor in sanatate, intre cetatenii europeni si pentru a sustine inovatia in sanatate”, a declarat europarlamentarul Cristian Busoi cu prilejul ceremoniei de decernare a premiului.

 

Busoi -Cristian Busoi a fost singurul europarlamentar roman premiat pentru activitatea din domeniul de expertiza, la editia MEP Awards din 2016.

Acest premiu reprezinta o onoare si o responsabilitate, in egala masura. 
Le multumesc tuturor colegilor europarlamentari, din toate tarile UE, care au votat pentru mine, precum si ONG-urilor si asociatiilor cu care am lucrat la initiativele europene in Sanatate. Cu totii trebuie sa muncim, in continuare, mai mult, pentru a imbunatati sistemele de sanatate din UE, pentru a reduce inegalitatile dintre cetatenii europeni si pentru a creste calitatea serviciilor medicale pentru pacienti
”, puncteaza Cristian Busoi intr-o postare pe contul sau de Facebook.

Reamintim ca in luna februarie, europarlamentarul roman a fost premiat si de Alteta Sa Printesa Astrid a Belgiei pentru activitatea in domeniul bolilor rare – EURORDIS Policy Maker Award 2016.

Premiile Europarlamentarul Anului se acorda in fiecare an, pentru 19 categorii, europarlamentarilor a caror activitate contribuie semnificativ la imbunatatirea domeniului lor de expertiza. Desemnarea se face prin votul tuturor europaralmentarilor care vor sa isi exprime optiunea, dintre trei finalisti selectati de un juriu, in urma propunerile facute de ONG –uri si asociatii profesionale din domeniu.

 


Categorii: Actual, Eveniment

Adaugati un comentariu


 

*