Aproape 900 de copii au inceput scoala cu boli contagioase

3 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Medicii de familie si medicii scolari buzoieni au examinat 66.271 de scolari si prescolari, descoperind paduchi la 253 dintre ei. Din fericire, numarul cazurilor de raie a fost de trei ori mai mic decat cel de anul trecut. Toti copiii bolnavi au fost izolati la domiciliu, pana la vindecare.

       

A inceput scoala si, ca in fiecare an, dupa triajul epidemiologic ce se efectueaza obligatoriu la intrea scolarilor si prescolarilor in colectivitate, s-au descoperit cauri de boli contagioase. Din fericire, de la an la an se imputineaza numarul copiilor cu raie si paduchi, iar vremea calduroasa a facut ca nici anginele (afectiuni ale cailor respiratorii superioare) sa nu mai fie la nivelul anului precedent.

 „Au fost examinati 66.271 de copii si tineri ( 95% dintre cei inscrisi in unitatile de invatamant), depistandu-se 875 dintre ei cu boli contagioase (1,32%). Incidenta bolilor transmisibile depistate dupa vacanta de vara este egala cu cea calculata pentru aceeasi perioada a anului scolar trecut”, a declarat Mihaela Voineagu, purtatorul de cuvant al Directiri de Sanatate Publica (DSP) Buzau, mentionand ca toti copiii bolnavi au fost izolati la domiciliu, unde sunt tratati, revenirea in colectivitate fiind conditionata dee vindecare.

Potrivit datelor centralizate in urma raportarilor mediilor de familie si medicilor scolari, au fost depistate 499 cazuri de  angina (0,75 % din total), un procent dintre anginele depistate fiind cu streptococ Bhemolitic, in scadere fata de  in toamna anului 2011. Alti 253 de copii au fost depistati cu pediculoza, adica paduchi (0,38%), 50 dintre ei aveau diferite micoze (0,07%), iar 10   cazuri aveau scabie(raie), reprezentand 0,01% din total, de trei ori mai putine decat cele depistate dupa vacanta de vara a anului trecut.    

Incidenta inregistrata, de 1,32%, este aproximativ egala cu cea de dupa vacanta de vara a anului scolar trecut, cand a fost de 1,30%.        

 In topul bolilor contagioase inregistrate la tgriajul epidemiologic efectuat dupa vacanta de vara, anginele se situeaza pe primul loc, pastrandu-se insa trendul anului anterior, de scadere a numarului celor cu streptococ B hemolitic. Pe locurile urmatoare s-au aflat pediculoza, micozele si alte boli contagioase, scabia find in coada listei.

Reprezentantul DSP mai spune ca „nu s-au inregistrat cazuri de hepatita tip A, rujeola, rubeola, scarlatina, BDA, parotidita sau scarlatina”.       

Tratamentul pentru bolile parazitare a fost asigurat gratuit de DSP Buzau.


Categorii: Actual, Autoritati

Adaugati un comentariu


 

*