ARPIM susține candidatura României pentru relocarea EMA

14 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

Producătorii Internaționali de Medicamente transmit un mesaj angajaților Agenției Europene a Medicamentului (EMA), printr-o scrisoare deschisă în care susțin că Bucureștiul ar putea găzdui angajații EMA, fără să-i dezamăgească.

 

Se apropie data la care „în marja Consiliului Afaceri Generale” de la Bruxelles se va decide în ce țară va funcționa Agenția Europeană a Medicamentului, în baza unor runde succesive de vot secret, fiecare stat membru având un număr egal de voturi.  Dorind să susțină candidatura României, care se „bate” cu alte 18 state pentru a găzdui EMA, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), împreună cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale transmite, printr-o scrisoare deschisă, un mesaj către angajații Agenției Europene a Medicamentului (EMA), prin care încearcă să-i convingă că nu le va părea rău dacă vor alege Bucureștiul.

Credem în orașul București și în potențialul pe care îl are pentru a înclina balanța discuțiilor privind relocarea EMA în România. București este un oraș în plină dezvoltare, cu un nivel al costurilor mult sub cel din celelalte țări candidate, care poate răspunde tuturor nevoilor angajaților EMA și familiilor acestora, de la potențialul de angajare pentru partenerii de viață și până la oferta educațională disponibilă pentru copiii lor”, a declarat Nicolae Fotin, Președintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Mutarea EMA de la Londra presupune relocarea a 900 de angajați și a familiilor acestora, cărora le trebuie alocate locuințe, acces la școli internaționale pentru copii și la servicii medicale de calitate.

 

Liviu Popescu – ARPIM

Liviu Popescu, Director Relații Externe al ARPIM, îi asigură că deși acum sunt reticenți în ceea ce privește România, după ce vor veni aici nu vor mai vrea să plece.  „Mai bine de jumătate din directorii companiilor membre ARPIM sunt expați și de multe ori aceștia spun că un expat plânge de două ori când aude de România: atunci când află că trebuie să vină aici și apoi când află că trebuie să plece. Pentru angajații EMA, relocarea la București este echivalentul relocării într-un oraș încă nedescoperit, care are multe de oferit locuitorilor săi. Pentru București și pentru România, relocarea EMA se traduce prin numeroase beneficii economice și sociale”, a adăugat Liviu Popescu.

Testimonialele unor expați, disponibile pe http://www.emabucharest.ro/ , alături de alte informații privind relocarea EMA la București, sunt o dovadă a tot ce poate oferi capitala României unui străin care alege ca, împreună cu familia sa, să trăiască și să muncească aici: siguranță, oameni amabili și primitori, vorbitori de engleză, un oraș modern cu împrejurimi minunate, cu facilități pentru activități sportive și nu în ultimul rând, un sistem educațional internațional la un înalt nivel.

 

Executivul de la București susține că „România deține o expertiză consistentă în domeniul medical, aflandu-se în partea superioară în ceea ce privește numărul de absolvenți de școală medicală, iar, începand din 2007, 14.000 de români specializați în medicină și farmacie lucrează în țările Uniunii Europene”.

De asemenea, guvernanții români mizeaza pe faptul că în Capitala României își au sediul numeroase instituții de profil, inclusiv laboratoare și companii farmaceutice (Institutul Național de Cercetare „Cantacuzino”, Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”, Institutul Național „Victor Babeș”, Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu”) care au ca obiectiv gestionarea efectelor majore în situații de criză care pot afecta sistemul național de sănătate.

Reprezentanții ARPIM susțin că mărturisiri precum „Bucureștiul mi-a depășit așteptările” sau „ Acum ne simțim acasă în București și străini la…” pe care angajații EMA le vor găsi în testimonialele de candidatură „ne face să susținem încă o dată că Bucureștiul ar putea găzdui angajații EMA, fără să-i dezamăgească”.

Agenţia Europeană a Medicamentului supervizează siguranţa medicamentelor vândute în Uniunea Europeană, o piaţă de peste 500 de milioane de consumatori. Cu aproape 900 de angajaţi, un buget de 322 milioane de euro pe an şi capabilă să strângă anual 36.000 de experţi la reuniunile sale, Agenţia Europeană a Medicamentului, EMA este cea mai mare instituţie UE găzduită în prezent de Marea Britanie şi o ţintă atractivă pentru 19 oraşe de pe continent.

 


Adaugati un comentariu


 

*