38.000 de euro, strânși la Balul Steluțelor, pentru copiii cu boli grave

14 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

În mare parte, banii au provenit din sumele platite de participanți pentru o serie de obiecte scoase la licitație, unele fiind donate de artiști și personalități din lumea sportului.

 

Asociația M.A.M.E. a organizat, de curând, cea de șaptea ediție a Balului Steluțelor, un eveniment caritabil care are ca scop strângerea de fonduri necesare asigurării serviciilor de suport, consiliere și recuperare medicală oferite copiilor bolnavi de cancer, în cadrul Centrului Steluțelor, așezământ patronat de organizația umanitară. Și anul acesta, evenimentul a fost unul de marcă, reunind un număr mare de participanți, mânați în primul rând de dorința de a dona pentru a veni astfel în sprijinul copiilor bolnavi.

Balul a avut loc la hotelul Intercontinental din Capitală care, cu această ocazie, a fost iluminat în albastru, în semn de solidaritate cu copiii care se confruntă cu boli grave. „A fost o seară minunată în care invitații noștri, prieteni dragi ai copiilor bolnavi de care avem grijă, și-au dăruit din timpul și resursele lor pentru a le fi alături. Fondurile obținute ne vor ajuta să le oferim, pe parcursul anului 2016, servicii de consiliere psihologică, nutrițională, juridică și recuperare medicală în cadrul Centrului Steluțelor”, a declarat Maria Culescu, președinte fondator al Asociației MAME. Aceasta a reamintit că Centrul Steluțelor, înfințat în urmă cu doi ani și jumătate, oferă sprijin atât copiilor cu boli grave, cât și părinților acestora care au, la rândul lor, nevoie de sprijin și alinare.

 

La ediția din acest an a balului, unul dintre moderatori a fost Erik Culescu, cel mai mic voluntar al asociației, care la doar 10 ani s-a alăturat voluntarilor care vin în ajutorul copiilor cu probleme de sănătate, prin Centrul Steluțelor. Evenimentul a fost prezentat de Răzvan și Dani, iar invitații speciali au fost Elena Gheorghe, Nicoleta Nucă, trupa Deep Central, Momo, Lucille și copiii Roman și Alexa de la Școala de dans Pygmalion care au participat pro-bono la acest eveniment, pentru a sprijini copiii bolnavi.

Fiind vorba de un eveniment caritabil, unul dintre momentele principale l-a constitiut licitația în cadrul căreia au fost oferite spre vânzare diferite obiecte de artă precum și obiecte oferite de personalități cunoscute din lumea sportului și cea artistică. Astfel, printre obiectele adjudecate la licitație s-a numărat și o minge de tenis donată de Simona Halep, cu auatograful acesteia, precum și tricoul fotbalistului Denis Alibec, cu autograful său și al celorlalți colegi de echipă de la clubul FCSB.

S-au mai licitat tablouri și obiecte unicat ale unor artiști cunoscuți, cea mai mare sumă fiind platită pentru un tablou adjudecat cu 2.500 de euro.

 

Invitații au avut parte și de o tombola cu premii, o licitație fără strigare pentru o serie de obiecte unicat, având totodată și posibilitatea să achiziționeze și numeroase bijuterii realizate de voluntarii asociației M.A.M.E.

Suma totală strânsă în urma acestor acțiuni este de 38.000 de euro, bani care vor fi folosiți pe parcursul anului viitor pentru a finanța serviciile de suport, consiliere și recuperare medicală, oferite copiilor bolnavi la Centrul Steluțelor.

Mă bucur să văd cum, an de an, acest eveniment ocupă un loc special în sufletul invitaților, prieteni vechi ai organizației, dar și persoane noi care doresc să se alăture cauzei noastre. Și asta deoarece Balul Steluțelor reprezintă o seară magică a faptelor bune, în care, împreună, ne unim forțele pentru a scrie încă un capitol din povestea Centrului Steluțelor. Este foarte important pentru noi, Asociația M.A.M.E., să reușim să asigurăm, lună de lună, terapiile de care au nevoie acești copii pentru a depăși mai ușor perioada de confruntare cu boala”, a mai declarat Maria Culescu în cadrul evenimentului.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*