Asigurații își pot face gratuit investigații PET-CT la Spitalul Militar Central

Unitatea medicală a primit avizul în acest sens de la comisia de experți a CNAS, iar investigațiile se vor efectua în cadrul Centrului Integrat de Medicină Nucleară, inaugurat la finele lunii trecute.

 

La mai puțin de o lună de la inaugurarea Centerului Integrat de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Carol Davila, pacienții asigurați pot beneficia, gratuit, de toată gama de investigații oferite de cele doua aparate medicale de înaltă performanță, achiziționate în urma unei investiții de 4,5 milioane de de euro. Noul centru se constituie într-o infrastructură medicală unitară, prin asocierea investigaţiilor PET-CT cu SPECT-CT, capabilă să asigure servicii de diagnostic de înaltă specialitate şi performanţă, la standarde europene de calitate, siguranţă şi securitate a pacientului.

Scopul propus încă de la inaugurarea centrului a fost asigurarea, în mod gratuit, a tuturor acestor servicii pentru orice pacient asigurat, iar acest demers este de azi pus în practică, după ce au fost rezolvate ultimele formalități, în ceea ce privește asigurarea investigațiilor gratuite de tip PET-CT.

La momentul inaugurării centrului, în data de 21 februarie, astfel de servicii medicale gratuite nu au putut fi asigurate decât pacientilor care necesită investigații SPECT-CT, comandantul unității medicale, generalul doctor Florentina Ioniță Radu, anunțând la acel moment că, în cel mai scurt timp, unitatea va fi inclusă în subprogramul de monitorizare a evoluţiei bolii la pacienţii cu afecţiuni oncologice prin PET-CT, derulat în cadrul Programului Naţional de Oncologie.

 

Până la includerea în acest subprogram, în cadrul centrului s-au putut asigura, zilnic, 15 investigații PET-CT gratuit, însă numărul pacienților care vor beneficia fără plată de acest serviciu va crește în perioada următoare, întrucât spitalul a obținut toate avizele necesare de la CNAS.

„În ceea ce priveşte investigaţiile izotopice SPECT-CT, acestea sunt deja în contractul-cadru, am obţinut toate avizele. Am obţinut în cel mai scurt timp avizele de la DSP şi de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, ceea ce este un lucru absolut deosebit. SPECT-CT este funcţional, investigaţiile izotopice sunt decontate de către Casă şi se adresează tuturor pacienţilor, care se pot programa la un număr care va fi afişat pe site-ul spitalului. În ceea ce priveşte PET-CT-ul, adică depistarea afecţiunilor oncologice, în măsura în care Casa de Asigurări de Sănătate ne va include în program, aceste investigaţii vor fi gratuite prin programul naţional al Casei”, declara, la finele lunii trecute, comandantul spitalului.

 

Printr-un comunicat remis în cursul zilei de azi, unitatea medicală anunță că toate formalitățile au fost rezolvate și, începând chiar din cursul acestei zile, toţi pacienţii asiguraţi în sistemul naţional de asigurări de sănătate îşi pot face, gratuit, investigaţii imagistice PET-CT la Centrul Integrat de Medicină Nucleară din cadrul spitalului. Investigațiile PET-CT sunt folosite pentru diagnosticarea, localizarea, identificarea stadiului în care se află tumorile și pentru evaluarea eficienței tratamentului în afecțiunile oncologice, dar și în domeniul Cardiologiei.

Tot fără plată sunt investigați și asigurații care au nevoie de SPECT-CT și care pot beneficia de aceste servicii încă de la inaugurarea centrului. Investigațiile SPECT-CT se adresează unei game largi de afecţiuni ale sistemului endocrin – tiroidă, paratiroidă, ale sistemului renal și ale sistemului cardiovascular.

În cadrul centrului de la spitalul militar lucrează trei medici de medicină nucleară, doi de radiologie-imagistică medicală, un fizician medical, patru asistente și personal tehnic.

 


Adaugati un comentariu


 

*