Bloc operator de inalta performanta, inaugurat la Spitalul Militar Central

26 februarie 2015 | 0 comentarii |

Noua facilitate va functiona in cadrul Sectiei Clinice de Oftalmologie, care astfel poate asigura intreaga serie de interventii din domeniul patologiei oculare.

 

ogtalmologie spitalul militarMoment festiv astazi, la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central (SUUMC) Carol Davila, din Capitala, prilejuit de inaugurarea unui nou bloc operator la cele mai inalte standarde, destinat interventiilor din domeniul patologiei oculare. Inaugurarea a avut loc in prezenta primului ministru Victor Ponta, cel care a si taiat panglica, a ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a ministrului Apararii, Mircea Dusa, precum si a conducerii unitatii sanitare, alaturi de medici si alti angajati ai spitalului.

Blocul operator inaugurat astazi apartine Sectiei Clinice de Oftalmologie a spitalului si face parte dintr-un proiect mai amplu, finantat integral de Ministerul Apararii si avand ca obiectiv dezvoltarea a doua centre de referinta din cadrul spitalului, mai precis a Centrului de transplant de cornee si a Centrului de excelenta in glaucom.

 

chirurgie ocularaDespre obiectivul inaugurat in aceasta dimineata, col. dr. Florentina Radu-Ionita, managerul Spitalului Militar Central spune ca este un sistem integrat care beneficiaza de cele mai performante dotari. Intre acestea, asigurarea capabilitatii efectuarii intregii palete de interventii din sfera patologiei oculare, de la transplantul de cornee, pana la corectia viciilor de refractie. „Finantarea a fost asigurata integral de Ministerul Apararii, investindu-se intr-o infrastructura medicala capabila sa asigure atat ingrijiri de inalta specialitate si performanta, care sa respecte toate standardele europene din domeniul calitatii, sigurantei si securitatii actului medical, cat si elaborarea de strategii de prevenire, bazate pe o intensa activitate de cercetare-dezvoltare in domeniul afectiunilor oftalmologice”, a declarat managerul unitatii medicale.

 

inaugurare spitalul militar pontaDupa festivitatea prilejuita de inaugurarea noului bloc operator, premierul Victor Ponta si ministrul Sanatatii, Nicolae Baniciou, au avut o intalnire cu medicii spitalului, in cadrul careia au fost dezbatute mai multe probleme de actualitate din domeniul Sanatatii. „Am vorbit de modificarile legislative pe care trebuie sa continuam sa le face pentru a imbunatati statutul medicilor, pentru a-i proteja de o multime de lucruri care li se intampla, pentru a-i sprijini in a avea venituri cat mai bune si un statut si un respect pe care le merita. La partea de legislatie avem de imbunatatit, proiectul de lege cadrul este in Parlament, dar putem sa intervenim si chirurgical, sa spun asa, acolo unde apar discriminari fata de medicii militari, fata de medicii civili, acolo unde apar programe noi si trebuie sa tinem pasul cu tehnologia si toate resursele suplimentare pe care le avem le folosim pentru sanatate”, a dezvaluit premierul, la finalul intalnirii.

 

operatie ochularaBazele sectiei de oftalmologie de la Spitalul Militar Central au fost puse in 1965, odata cu infiintarea primei sectii de transplant de cornee din Romania, cu o capacitate de 28 de paturi. Sub coordonarea profesorului universitar dr. Mircea Olteanu, in perioada 1970-1987, sectia a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa, pe toate palierele, creandu-se astfel premisele pentru a accede la acreditarea de clinica universitara, devenind pentru generatii intregi de medici specialisti cea mai importanta baza de invatamant universitar si post universitar din tara. Dupa 1989, activitatea clinicii s-a diversificat si intensificat, atingand noi nivele de dezvoltare profesionala, sens in care s-a putut vorbi despre asigurarea de servicii si tratamente medicale de inalta calitate si performanta, pentru o gama variata de afectiuni apartinand patologiei globului ocular.

In prezent, Sectia Clinica de Oftalmologie din Spitalul Univeristar de Urgenta Militar Central beneficiaza de aparatura de investigatie si tratament de inalta performanta, situandu-se la nivelul clinicilor de renume din Romania, fiind comparabila, din punct de vedere al ofertei de servicii medicale, cu institutiile de profil din Uniunea Europeana.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*