Asistentii medicali, asteptati la primul curs national de formare in domeniul chirurgiei laparoscopice

Acesta va avea loc in data de 23 septembrie, la Facultatea de Medicina Veterinara, iar cei interesati trebuie sa se grabeasca sa se inscrie, intrucat numarul de locuri este limitat.

 

curs chirurgie laparoscopicaAsistentii medicali care doresc sa se perfectioneze pe plan profesional vor avea ocazia sa participe, peste o luna, la primul curs national de formare profesionala in domeniul chirurgiei laparoscopice si al tehnicilor videoendoscopice, care le este destinat exclusiv lor.

Cursul va fi organizat in cadrul conferintei „Actualitati, principii si tehnici fundamentale de chirurgie laparoscopica si tehnici videoendoscopice pentru asistentii medicali”, activitate organizata pe 23 septembrie de catre Societatea Romana de Chirurgie Laparoscopica Pediatrica, in parteneriat cu in parteneriat cu OAMGMAMR Filiala Municipiului Bucuresti. Conferinta va avea locla sediul Facultatii de Medicina Veterinara si se adreseaza exclusiv asistentilor medicali, in special celor care lucreaza in sectiile de anestezie si terapie intensiva, chirurgie si in sali de operatie, dar si tuturor asistentilor interesati de acest subiect.

Organizatorii au anuntat ca deja au inceput inscrierile pentru acest eveniment, mentionand ca numarul de locuri este limitat, iar cei care se vor inscrie pana la finele acestei luni vor achita o taxa de 150 de lei, in timp ce participantii care se vor inscrie in perioada 1-22 septembrie vor plati 180 de lei.

 

operatie laparoscopicaCoordonatorul stiintific al evenimentului va fi medicul specialist Isabela Draghici, presedintele Societatii Romane de Chirurgie Laparoscopica Pediatrica, iar invitatul special al conferintei va fi medicul britanic Ashish Desai, recunoscut pentru experianta sa in domeniul chirurgiei minim invazive pediatrice. Asa dupa cum au precizat organizatorii, pana in prezent nu s-au mai desfasurat in Romania cursuri nationale de formare profesionala pentru asistentii medicali in domeniul chirurgiei laparoscopice si al tehnicilor videoendoscopice, acesta fiind un subiect de nisa, de interes actual in ceea ce priveste activitatea practica a cadrelor medii din spitale si ambulatorii de specialitate. Obiectivul acestei initiative il constituie formarea si perfectionarea profesionala a unei importante categorii de personal mediu medical, reprezentata de asistentii medicali din specialitatile chirurgicale si non-chirurgicale in care se desfasoara o intensa activitate in domeniul laparoscopiei sau altor tehnici videoendoscopice miniminvazive.

 

chirurgie-cardiaca-5Conferinta va cuprinde sase sectiuni de baza, incepand cu prezentarea echipamentului si instrumentarului specific tehnicilor de baza in chirurgia laparoscopica si continuand cu prezentarea salii de operatii laparoscopice si a dispozitivului operator, instructiuni privind intretinerea si manipularea instrumentarului laparoscopic precum si nursing-ul pacientului operat laparoscopic. Va urma apoi o sesiune practica iar conferinta se va incheia cu o alta sesiune de intrebari si raspunsuri in cadrul careia vor fi lamurite eventualele neclaritati aparute pe parcurs.

Activitatea se va desfasura pe durata a 6 ore, in intervalul orar 12.00 – 18.00, iar asistentii medicali care doresc sa partcipe trebuie sa se inscrie si sa achite taxa de participare in contul Fundatiei Romane pentru Medicina Mileniului Trei, deschis la BRD, RO38BRDE441SV67919254410, cu mentiunea „Taxa conferinta asistenti, 23 septembrie”. Impotrant de retinut este si faptul ca pentru grupurile mai mari de 6 asistenti taxa de participare este de 120 de lei. Rezervarile se fac in ordinea confirmarii platii si inscrierii la adresa de e-mail  cristina.tache@houston.ro sau la numarul de telefon 0725 221 016.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*