Au inceput inscrierile pentru primul curs de podiatrie destinat asistentilor medicali

Tema principala a cursului va fi ingrijirea piciorului diabetic, insa cursantii vor deprinde si alte notiuni ce tin de podiatrie, o disciplina noua in peisajul medical din Romania.

 

podiatrieDupa organizarea primului curs de formatori in domeniul podiatriei Asociatia de Podiatrie din Romania va face urmatorul pas in promovarea meseriei de podiatru in peisajul medical romanesc, organizand primul curs de specialitate destinat asistentilor medicali. Scopul urmarit este formarea competentelor in ingrijirea podiatrica specifica piciorului diabetic, cursul destinat asistentilor medicali fiind organizat cu sprijinul Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management in Domeniul Sanitar. Acesta se va desfasura pe parcursul a doua editii, prima fiind porgramata pentru data de 6 septembrie la Bucuresti, iar cea de-a doua, pe 20 octombrie la Cluj-Napoca.

Organizatorii au anuntat ca au fost demarate sesiunile de inscriere, pentru cursul din luna septembrie data limita fiind 31 august, iar pentru cursul care va avea loc la Cluj, data limita de inscriere fiind 10 octombrie. Inscrierea se face prin completarea unui formular on-line, taxa de participare fiind de 100 de lei pentru membrii Asociatiei de Podiatrie si 250 de lei pentru asistentii care nu sunt membrii ai asociatiei.

 

podiatrieProiectul educational isi propune sa instruiasca asistentii medicali care activeaza cu precadere in zonele de diabetologie, chirurgie, chirurgie vasculara, ortopedie, dermatologie si medicina de familie pentru a dobandi capacitatile necesare in ingrijirea adecvata a persoanelor cu picior diabetic, prin actiuni de preventie si tratament.

Programul cursului va include cele mai importante aspecte si principii din domeniul ingrijirii piciorului diabetic din perspectiva podiatrica, plecand de la notiuni fundamentale, precum conceptul de picior diabetic, elemente de baza in biomecanica piciorului si metode moderne de ortezare a piciorului diabetic si continuand cu aprofundarea educatiei specifice ingrijirii picioarelor la persoanele cu diabet zaharat.

 

Dr. Norina Gavan

Dr. Norina Gavan

De asemenea, participantii vor invata si despre metodele folosite in examinarea piciorului diabetic, vor deprinde notiuni despre boala arteriala periferica la pacientii cu diabet zaharat si vor afla cum sa abordeze infectia piciorului la pacientul diabetic.

Referindu-se la acest prim program adresat asistentilor medicali, dr. Norina Gavan, presedintele Asociatiei de Podiatrie, a declarat ca „prin organizarea primului curs de podiatrie din Romania, ne adresam direct celor vizati de aceasta competenta si specialitate, asistentii medicali, pe care ii vom instrui in domeniu, potrivit obiectivelor pe care le-am avut inca de la infiintarea Asociatiei de Podiatrie. Profesia de podiatru are conexiuni cu multe specialitati medicale. Educatia in Podiatrie incepe sa fie din ce in ce mai vizibila, datorita demersurilor noastre, iar noi o sustinem activ, de mai bine de un an. Experienta acumulata, dar si ceea ce vedem ca se intampla pe plan international, in ingrijirea piciorului, ne demonstreaza cat de importanta si necesara este meseria de podiatru pentru sanatatea populatiei generale, si in special in ingrijirea persoanelor cu diabet. Ne-am propus sa gasim meseriei de podiatru locul meritat si in tara noastra”.


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*