Asistentii medicali buzoieni se pregatesc de alegeri

3 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Pe 8 decembrie, asistentii medicali si moasele din judet sunt chemati la urne pentru a-si alege o noua conducere a „Puterii profesionale”. Elena Comanescu, care detine functia de presedinte, vizeaza un nou mandat la sefia organizatiei.


alegeri asistente Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali (OAMGMAMR) organizeaza, la jumatatea aceste luni, alegeri la nivelul filialelor teritoriale si la nivel central.

Cele doua tururi de scrutin la nivel local au fost fixate cu cate doua zile inainte si dupa alegerile Parlamentare, asa ca cei aproximativ 100.000 de asistenti medicali si moase din Romania vor fi foarte ocupati la sfarsitul saptamanii viitoare.

Si la Buzau, asistentii medicali isi vor alege o reprezentantii in Adunarea Generala, care va desemna noua echipa a Consiliului Judetean al „Puterii profesionale”,  din care se va forma Biroul Executiv si va fi ales noul presedinte pentru urmatorii 5 ani.

Depunerea candidaturilor si campania electorala sunt in toi, iar cei care doresc sa candideze pentru a face parte din Adunarea Generala a OAMGMAMR mai au posibilitatea sa isi depuna candidatura doar in ziua de luni, 5 decembrie, intre orele 10.00-18.00.

Pana pe 8 decembrie, cei ale caror candidaturi vor fi admise au posibilitatea sa-si convinga colegii ca merita sa-i reprezinte in forul profesional care acorda dreptul de libera practica, organizeaza cursurile de educatie medicala continua, sustine drepturile si cauzele asistentilor medicali si moaselor la nivel national si nu in ultimul rand, sanctioneaza abaterile de la deontologia profesionala care pot merge de la o simpla mustrare pana la interzicerea de a mai profesa.

 

Elena Comanescu

Elena Comanescu

Presedinta OAMGMAMR Buzau, Elena Comanescu, spune ca au fost anuntati toti membrii organizatiei profesionale despre alegeri si noul regulament dupa care acestea se organizeaza si ca s-au facut totate pregatirile pentru ca procesul de vot sa aiba loc in conditii de maxima siguranta.

Pe 8 decembrie vor avea loc alegerile pentru Consiliul Judetean si presedinte, la nivel local. Zilelel de depunere a candidaturilor pentru Consiliul Judetean si reprezentantii in Adunarea Generala a Ordinului sunt 29 noiembrie, 2 decembrie si 5 decembrie 2016, intre orele 10.00-18.00. Pe 8 decembrie, intrtre orele 8.00-18.00 au loc alegerile, in toate sectiile de votare, pe care le-am stabilit la Spitalul Judetean Buzau si la sectiile exterioare Maternitate si Boli Infectioase (Garlasi), la Spitalul Ramnicu Sarat, la Spitalul Smeeni, la Spitalul Sapoca, la Spitalul Nehoiu, la Spitalul CFR si la Serviciul Judetean de Ambulanta. La sediul OAMGMAMR vor vota asistentii medicali de farmacie. In cazul in care nu va exista cvorumul necesar, procedura de alegeri se va relua in data de 12 decembrie, Tul II avand loc tot in intervalul orar 8.00-18.00. Dupa validarea alegerilor, de catre Comisia Electorala Centrala, membrii Adunarii Generale vor alege Consiliul Judetean care, la randul sau, va desemna Biroul si noul presedinte, iar noua conducere isi va intra in atributii”, a precizat Elena Comanescu, presedintele OAMGMAMR, care va candida pentru inca un mandat la cea mai importanta functie din Ordin.

 

alegeri - asistenti medicali Dupa validarea alegerilor la nivel judetean vor avea loc alegeri la nivel central. Alegerea Biroului executiv al Consiliului National va avea loc pe 16 decembrie 2016, iar candidaturile pot fi depuse in zilele de 14 si 15 decembrie.

Potrivit regulamentului stabilit de conducerea OAMGMAMR, dreptul de a fi ales il are orice membru al OAMGMAMR care care are o vechime de cel putin 4 ani; are certificat de membru si aviz anual (nu au obligatia depunerii avizului anual, membrii care la data depunerii candidaturii detin functii de conducere sau au calitatea de salariati in cadrul OAMGMAMR); dovedeste ca si-a achitat cotizatia pe ultimii 4 ani; nu a fost sanctionat disciplinar si nu detine functii de conducere in organizatii sindicale, partide politice sau alte asociatii profesionale din Romania.

Candidatii la functia de presedinte sau de membru al Biroului Consiliului judetean/ municipiului Bucuresti trebuie sa fi detinut calitatea de membru al Consiliului judetean/ municipiului Bucuresti in ultimii 4 ani.  Consilierii nationali aflati in functie la data alegerilor sunt membri de drept ai viitoarelor Adunari Generale judetene/municipiului Bucuresti.

Dosarul de candidatura trebuie sa cuprinda: formularul de candidatura anexat la Regulamentul Electoral; certificatul de membru si avizul anual, dupa caz, in copie; declaratie pe proprie raspundere ca nu a suferit sanctiuni disciplinare aplicate de OAMGMAMR; declaratie pe propria raspundere ca nu se afla vreuna dintre situatiile de incompatibilitate prevazute in statut, prin detinerea altor functii de condiucere in organizatii sindicale, in partide politice sau in alte organizatii profesionale din Romania; recomandare a presedintelui Biroului Consiliului judetean/ municipiului Bucuresti pentru membrii care au calitatea de salariati ai OAMGMAMR. Dosarele de candidatura se depun personal, la Comisia Electorala, in termenul stabilit prin calendarul de alegeri.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*