Peste 4000 de asistenti medicali buzoieni, asteptati la urne

7 decembrie 2016 | 0 comentarii |

In cursa pentru Adunarea Generala judeteana s-au inscris 33 de candidati, la care se adauga actualul presedinte care, avand calitatea de consilier national in functie, este membru de drept in urmatoarea legislatura.


alegeri asistenti medicaliMaine, in intervalul orar 8.00-18.00, peste 4.000 de asistenti medicali si moase din judetul Buzau isi vor desemna noua conducere a Filialei locale a Ordinulului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali (OAMGMAMR), la fel cum vor face si toti colegii lor din tara.

In cursa electorala pentru desemnarea organelor de conducere a „Puterii profesionale” s-au inscris 33 de candidati, la care se adauga actualul presedinte, care va face parte din noua echipa a Adunarii Generale Judetene fara a mai candida, acest drept fiind stabilit prin regulamentul electoral, in care se precizeaza ca toti consilierii nationali aflati in functie la data alegerilor sunt membri de drept ai viitoarelor Adunari Generale judetene/municipiului Bucuresti.

Peste doua zile, membrii Adunarii Generale se vor intruni pentru a desemna noul Consiliu Judetean, format din 13 membri, care vor alege Biroul Executiv si noul presedinte al forului profesional care acorda dreptul de libera practica, organizeaza cursurile de educatie medicala continua, sustine drepturile si cauzele asistentilor medicali si moaselor la nivel national si nu in ultimul rand, sanctioneaza abaterile de la deontologia profesionala.

 

alegeri oammr Comisia Electorala Judeteana, formata din Mariana Dragulanescu – presedinte, Constantin Stefanescu – secretar si Violeta Dinca – membru a constatat indeplinirea conditiilor prevazute de Regulamentul Electoral adoptat in Consiliul National al OAMGMAMR si a acceptat candidaturile, astfel:

Candidati Adunarea Generala: Elena Comanescu (de drept, nu va mai fugura pe lista), Atanasiu Mihaela, Baciu Daniela-Manuela, Baciu Tamara, Banica Iulian, Bostan Emilia, Butu Carmen, Cosma Aurelia, Dogaru Vasile, Dumitru Anisoara, Dutu Viorica, Gavaneanu Anton, Ibris Valeria, Ispas Cleopatra, Jarcau Rodica, Mali Mihaela, Marin Adriana, Milescu Ginta-Mihaela, Mocanu Alina, Moraru Veronica-Violeta, Nica Daniela, Patrascu Nicu, Penghea Simona-Gabriela, Podosu, Gabriela, Preda Liliana, Pruteanu Iuliana, Smeadu Cipriana-Ionela, Stanciu Alice, Stoicescu Ion, Tanase Maria, Turcu Luminita-Gabriela, Tusinschi Ioan-Adrian, Vasile Alila- Claudia, Vlad Rodica-Elena.

Pentru Consiliul Judetean, care va fi format din 13 membri: Atanasiu Mihaela, Baciu Daniela-Manuela, Bostan Emilia, Butu Carmen, Comanescu Elena, Cosma Aurelia, Dogaru Vasile, Dumitru Anisoara, Dutu Viorica, Ispas Cleopatra, Marin Adriana, Mocanu Alina, Moraru Veronica-Violeta, Patrascu Nicu, Penghea Simona-Gabriela, Podoseu Gabriela, Smeadu Cipriana-Ionela, Stanciu Alice, Stoicescu Ion, Tanase Maria, Turcu Luminita-Gabriela, Tusinschi Ioan-Adrian, Vasile Alila- Claudia, Vlad Rodica-Elena.

Pentru Biroul Consiliului Judetean: Presedinte – Comanescu Elena; Vicepresedinte –  Penghea Simona-Gabriela, Stoicescu Ion, Turcu Luminita-Gabriela, Tusinschi Ioan-Adrian; Secretar – Ispas Cleopatra, Tanase Maria.

 

asistenti-oammrPresedinta OAMGMAMR Buzau, Elena Comanescu, spune ca s-au luat toate masurile pentru ca toti membrii organizatiei profesionale sa poata vota, iar procesul de vot sa aiba loc in conditii de maxima siguranta.

In ziua de 8 decembrie 2016, intre orele 8.00-18.00 au loc alegerile pentru Adunarea Generala. Au fost luate toate masurile pentru a se facilita prezenta la vot, astfel ca s-au organizat 10 sectii de votare, la Spitalul Judetean Buzau si la sectiile exterioare Maternitate si Boli Infectioase (Garlasi), la Spitalul Ramnicu Sarat, la Spitalul Smeeni, la Spitalul Sapoca, la Spitalul Nehoiu, la Spitalul CFR, la Serviciul Judetean de Ambulanta si la sediul OAMGMAMR. In cazul in care nu va exista cvorumul necesar, procedura de alegeri se va relua in data de 12 decembrie, Tul II avand loc tot in intervalul orar 8.00-18.00. Dupa validarea alegerilor, de catre Comisia Electorala Centrala, membrii Adunarii Generale vor alege Consiliul Judetean, care la randul sau va desemna Biroul si noul presedinte, iar noua conducere isi va intra in atributii”, a precizat presedinta OAMGMAMR, care va candida pentru inca un mandat la cea mai importanta functie din Ordin si care este, de altfel, singurul candidat, asa ca ea se va afla la conducerea Filialei Buzau a Organizatiei profesionale si in urmatorii 4 ani.

Dupa validarea alegerilor la nivel judetean vor avea loc alegeri la nivel central. Alegerea Biroului executiv al Consiliului National va avea loc pe 16 decembrie 2016, iar candidaturile pot fi depuse in zilele de 14 si 15 decembrie.

 


Adaugati un comentariu


 

*