Elena Comănescu va conduce OAMGMAMR Buzău încă un mandat

3 decembrie 2021 | 0 comentarii |

Alături de Gabriela Simona Penghea și Adrian Tușinschi – vicepreședinți și Maria Tănase – secretar, aceasta va coordona activitatea organizației profesionale a asistenților medicali și moașelor în următorii cinci ani. 

 

Elena Comănescu

Asistenții medicali și moașele din județul Buzău au ales ca noua conducere a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali (OAMGMAMR), care le va reprezenta interesele profesionale în următorii 5 ani, să fie compusă din aceeași echipă care a condus organizația profesională și în mandatul precedent.

Și la alegerile din acest an, ca și la cele din legislatura precedentă, interesul pentru desemnarea care le va reprezenta interesele a fost destul de redus, nici măcar colegii celor care au candidat nu s-au prezentat la urne în totalitate. S-au întrunit însă condițiile de eligibilitate stabilite prin Regulamentul electoral, iar cei care s-au prezentat la vot au decis cine să facă parte din Adunarea Generală.

După validarea alegerilor pentru Adunarea Generală, membrii nou aleși în urma votului din 29 noiembrie, au votat, joi, 2 decembrie, reprezentanții în Consiliul Județean al OAMGMAMR. Au fost depuse și validate 23 de candidaturi, din care s-au ales, în ordinea descrescătoare a voturilor exprimate, 12 consilieri. Aceștia, la rândul lor, au desemnat, tot prin vot secret, noul Birou Executiv al organizației profesionale.

 

În urma numărării voturilor s-a constatat că de cea mai mare încredere a colegilor s-au bucurat Elena Comănescu, Cipriana Ionela Tatu și Luminița Gabriela Turcu, care au obținut câte 30 de voturi din 34 posibile. Maria Gheorghiu și Adrian Tușinschi au obținut câte 26 de voturi, Viorica Duțu a avut 25 de voturi, Maria Tănase – 23 de voturi, Gabriela Podosu – 22 de voturi, Gabriela Simona Penghea a fost votată de 21 dintre cei 34 de electori, Rodica Corneci și Alice Stanciu au fost girate cu câte 20 de voturi, iar Nicu Pătrașcu a completat Consiliul Județean cu 19 voturi acordate de membrii Adunării Generale.

Ceilalți candidați s-au poziționat, în ordinea, voturilor valabil exprimate, astfel: Nicoeta Mariana Coman – 16 voturi, Anișoara Dumitru – 10 voturi, Mariana Oprea și Liliana Doina Rîmniceanu – câte 9 voturi, Tamara Baciu – 8 voturi, Mugurel Florinel Dragomir – 5 voturi, Meluzina Ciobanu – 4 voturi, Grațiela Constantin, Emilia Bostan și Mihaela Mali – câte 3 voturi.

 

Miercuri seara, după alegerea Consiliului Județean, a fost ales noul Birou Executiv al forului profesional, tot prin vot secret, de către noii membri ai Consiliului.

Elena Comănescu a fost aleasă pentru al treilea mandat, consecutiv, în cea mai importantă funcție din organizația profesională, Adrian Tușinschi și Gabriela Simona Penghea își vor păstra funcțiile de vicepreședinte, iar Maria Tănase pe cea de secretar. Se pare că vechea conducere a OAMGMAMR Buzău a fost apreciată pentru felul în care s-a desfășurat activitatea organizației profesionale, astfel că noul Birou își va continua activitatea în aceeași formulă în care a funcționat în ultimii cinci ani.

Potrivit „Legii privind exercitarea profesiei de asistent medical, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali din România”, filialele județene au, din 2016, personalitate juridică și beneficiază de autonomie organizatorică și funcțională, iar între principalele atribuțiuni se regăsesc acordarea dreptului de liberă practică, organizarea cursurilor de educație medicală continuă, susținerea drepturilor și cauzelor membrilor la nivel național și internațional și, nu în ultimul rând, sancționarea abaterilor de la deontologia profesională.

 

Biroul OAMGMAMR

Elena Comănescu le-a mulțumit colegilor care au votat-o și i-au încredințat în continuare responsabilitatea reprezentării intereselor lor profesionale, asigurându-i că și în noul mandat va susține „interesele asistenților medicali din toate specialitățile și pe cele ale moașelor. Le voi sprijini în continuare demersurile pentru recunoaștere profesională și perfectionare continuă, precum și implementarea noilor strategii de practică medicală, dar în același timp îi rog să nu uite că și-au ales o profesie nobilă care presupune respectarea juramântului depus, profesionalism, empatie și respect pentru om și pentru viață. Aș vrea să conștientizeze fiecare că este timpul să fim la nivel european nu doar pentru a beneficia de toate drepturile pe care ni le conferă apartenența la Uniunea Europeană, ci și din punct de vedere al profesionalismului și al atitudinii față de pacient”.

Menționând că după acest mandat se va retrage la pensie, președinta organizației profesinale a asistenților medicali și moașelor din județul Buzău spune că le va transmite colegilor ei toată experiența și cunoștințele acumulate din 2012 încoace, de când conduce organizația, astfel încât viitoarea conducere a OAMGMAMR „să fie pregătită să asigure continuitate, dar și să identifice permanent mijloacele prin care profesia de asistent medical și cea de moașă să-și primească recunoașterea și locul cuvenit în societate și în sistemul medical”.

 

Elena Comănescu va face parte, la fel ca toți ceilați președinți de filiale, din Consiliul Național al OAMGMAMR care, în data de 16 decembrie alege Biroul executiv și președintele, după care are loc validarea rezultatelor finale ale alegerilor și încheierea procesului electoral.

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România este o organizaţie profesională cu personalitate juridică, neguvernamentală, de interes public, apolitică, fără scop patrimonial, cu responsabilităţi delegate de autoritatea de stat şi cuprinde toţi asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali, precum şi membrii asociaţi, care exercită profesia pe teritoriul României, având ca principal obiect de activitate controlulul şi supravegherea exercitării profesiei de asistent medical generalist, moaşă și asistent medical. Este membru în Consiliul European al Asistenților Medicali (ENC) și în Consiliul Internațioal al Asistenților Medicali (ICN).

OAMGMAMR apără demnitatea şi promovează drepturile şi interesele profesionale ale membrilor săi, le apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională, la nivel național și internațional, colaborează cu Ministerul Sănătăţii la elaborarea normelor specifice şi a reglementărilor privind profesiile de asistent medical generalist, moaşă şi asistent medical, în acord cu reglementărie europene și internaționale în doeniu. În același timp asigură aplicarea și respectarea obligaţiilor ce le revin membrilor săi faţă de pacient şi de sănătatea publică.

 


Adaugati un comentariu


 

*