Elevii si dascalii de elita ai Buzaului, premiati de Consiliul Judetean

7 decembrie 2016 | 0 comentarii |

28 de elevi si 26 de profesori au fost recompensati astazi, in cadrul unei festivitati care a avut loc la sediul institutiei administratiei publice a judetului.

 

olimpici2016-12-07 12.12.29Avem copii frumosi si sanatosi, la trup si mai ales la minte. Avem, inca, dascali dedicati care nu-si precupetesc eforturile de a pastra aceasta sanatate a elevilor pe care ii educa si ii invata sa-si valorifice potentialul intelectual. Si avem, inca, autoritati locale care apreciaza aceste eforturi, rasplatind atat elevii premianti cat si pe dascalii lor. Asa se face ca si anul acesta, la sfarsitul unui an in care au muncit din greu pentru a-si testa si depasi limitele la diferite olimpiade nationale si internationale, cei mai buni elevi ai Buzaului si dascalii care i-au pregatit au fost recompensati si de Consiliul Judetean, pentru beneficiul de imagine pe care l-au adus judetului si pentru a-i incuraja sa persevereze, sa obtina noi performante.

Astazi, elevii buzoieni care au obtinut, pe parcursul acestui an, locuri fruntase la olimpiadele nationale au fost invitati impreuna cu profesorii indrumatori, la sediul Consiliului Judetean, pentru a fi premiati. Premiile au fost oferite de presedintele institutiei, Petre Emanoil Neagu, in numele intregului Consiliu Judetean, fondurile fiind asigurate din bugetul institutiei.

Festivitatea s-a desfasurat in sala Dimitrie Filipescu, unde locurile ocupate, de obicei, de consilierii judeteni au fost oferite elevilor de elita ai judetului si profesorilor lor. Iar faptul ca sala a devenit aproape neincapatoare nu poate decat sa bucure toti buzoienii, pentru ca demonstreaza ca avem inca tineri in care sa ne punem speranta pentru viitor. Desigur, ne revine si datoria de a le oferi si oportunitati pentru a-si manifesta valoarea, astfel incat sa-i putem pastra in tara.

 

olimpici2016-12-07 12.09.25Au fost premiati 28 de elevi si 26 de cadre didactice, valaoarea totala a premiilor oferite de reprezentantii administratiei locale ridicandu-se la 22.300 de lei. Emotiile au fost mari, atat pentru premianti, cat si pentru cei care i-au premiat, dar cu siguranta si unii si ceilalti vor avea sarbatori mai frumoase, dupa acest eveniment.

Elevii care au obtinut rezultate deosebite la olimpiadele internationale au fost premiati cu cate 500 de lei, aceeasi recompensa fiind acordata si profesorilor lor. Tot cate 500 de lei au primit si olimpicii care au castigal locul 1 la concursurile internationale, in timp ce ocupantii locurilor secunde au fost premiati cu cate 400 de lei , iar cei clasati pe locul 3, cu 300 de lei. Aceleasi premii le-au primit si profesorii, cu mentiunea ca in cazul cadrelor didactice a fost acordat un singur premiu, chiar daca dascalii au pregatit mai multi elevi care au obtinut locuri fruntase la olimpiade. Pe langa premiile in bani, elevii au primit si cate un pachet cu cadouri de Sarbatori, comunitatea local vrand sa-si arate astfel aprecierea si sa-i incurajeze sa continue pe drumul succesului.

La finalul festivitatii, Petre Emanoil Neagu, a precizat ca astfel de realizari trebuie premiate pentru ca elevii sa fie stimulati sa performeze la cel mai inalt nivel, apreciind si activitatea dascalilor, pe care ii considera niste eroi, avand in vedere ca obtin performante, in ciuda conditiilor in care isi desfasoara activitatea. Pentru anul viitor, presedintele Consiliului Judetean spune ca s-a gandit la un alt mod de a rasplati cei mai buni elevi si profesori ai buzaului, considerand ca merita mai mult.

Lista completa cu premiantii AICI

GALERIE FOTO:

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*