Au inceput cursurile primei scoli gratuite pentru viitorii parinti

10 martie 2016 | 0 comentarii |

Scoala Parintilor” este un program demarat la Sibiu, de Asociatia Salvati Copiii, beneficiind de colaborarea unor medici specialisti, psihologi si parinti cu experienta.

 

scoala parintilor (4)

Sursa: Facebook

Saptamana aceasta a vut loc, la Sibiu, primul modul de curs al unei scoli mai speciale, destinate viitorilor parinti. Aceste cursuri se adreseaza in egala masura viitoarelor mame cat si tatilor, initiatorii proiectului fiind adeptii ideii ca ambii parinti au un rol important, inca din perioada sarcinii. „Scoala parintilor” este un nou proiect demarat de Asociatia Salvati Copiii, in parteneriat cu SCJU Sibiu, asociatia Unii pentru Altii si Teatrul pentru copii si tineret „Gong din Sibiu, ce-si propune sa ofere gratuit pregatirea necesara viitorilor si actialilor parinti astfel incat acestia sa aiba copii sanatosi. Este primul program de acest gen la care beneficiarii din Romania au acces gratuit, initiatorii dorind astfel sa inlesneasca accesul cat mai multor parinti. Proiectul a fost conceput impreuna cu medici obstetricieni, neonatologi, pediatri, medici de familie, psihologi impreuna cu parinti cu experienta si abordeaza intreaga complexitate a nasterii si ingrijirii unui copil, inca din perioada sarcinii. Se va desfasura pe parcursul unui an, cursurile destinate parintilor urmand sa fie sustinute lunar.

 

scoala parintilor (3)

Sursa: Facebook

Primul curs din aceasta serie a fost sustinut marti, in Sala de Conferinte pusa la dispozitie de Spitalul Judetean Sibiu, iar participarea numeroasa confirma inca de la inceput ca programul va fi unul de succes. In functie de rezultate si de disponibilitatea de a colabora a specialistilor din tara este posibil ca acest proiect sa se extinda si in alte judete.

O suta de cursanti au participat la prima intalnire, in majoritate, femei insarcinte. Organizatorii incurajeaza insa participarea ambilor parinti, pentru ca amandoi au un rol important inca din perioada sarcinii. In acest sens, medicul neonatolog Maria Livia Onegan, unul dintre specialistii implicati in proiect, a precizat ca „este important sa intelegem ca ambii parinti au un rol important, inca din perioada sarcinii. Incurajam participarea tatilor la aceste cursuri pentru ca, din pacate, modul traditional de crestere a copiilor implica si responsabilizeaza prea putin tatii, dar implicarea acestora armonizeaza relatiile de familie si contribuie semnificativ la cresterea sanatoasa a copiilor”.

 

scoala parintilor (2)

Sursa: Facebook

De retinut ca participarea nu este conditionata de niciun fel de plata, tot ceea ce au de facut cei care doresc sa participe la editiile viitoare ale cursurilor  fiind sa urmareasca pagina de Facebook a programului si sa completeze formularul oferit de organizatori.

Prima lectie predata celor care au participat la curs a fost aceea ca sanatatea unui copil, atat cea fizica, cat mai ales cea psiho-emotionala, incepe de la mama, dar si tatii au un rol foarte important, putand contribui la o sanatate cat mai buna a mamelor si a copiilor lor. Cealalta tema importanta abordata cu aceasta ocazie a fost legata de alaptare, fiind prezentate beneficiile alaptarii pentru copil dar si pentru mama, alimentatia si medicatia mamei care alapteaza precum si alte informatii utile pentru viitorii parinti.

Cei interesati sa participe la urmatoarele cursuri trebuie sa mai stie ca numarul de locuri disponibile in sala in care au loc cursurile este limitat, numarul maxim de participanti neputand depasi 100 de persoane, asa ca indicat este ca inscrierea sa se faca din timp.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*