Autoritățile buzoiene vor oferi cadouri de Crăciun persoanelor defavorizate

26 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Alocarea fondurilor necesare marcării evenimentelor din luna decembrie, de la Ziua Națională la Revelion, a fost aprobată astăzi de consilierii județeni.

 

Consiliul Județean Buzău a început deja pregătirile pentru momentele speciale care marchează ultima lună din an, iar astăzi a fost aprobată, în ședință ordinară, suma pe care instituția o va aloca pentru activitățile specifice Zilei Naționale și Sărbătorilor de Iarnă. 

Astfel, buzoienii vor beneficia și în acest an de masa tradițională oferită de autorități cu ocazia Zilei Naționale, iar Sărbătorile de Iarnă nu vor fi lipsite de fastul și manifestările specifice care au avut loc și în anii precedenți.

Este vorba de 500.000 de lei, aceeași sumă fiind alocată și anul trecut, astfel că este de așteptat ca activitățile să nu fie cu mult diferite față de cele de la finele lui 2018.

Atenția autorităților administrației județene se va concentra, la începutul lunii decembrie, pe manifestările specifice Zilei Naționale, dar și pe masa tradițională de care vor beneficia gratuit buzoienii ieșiți să sărbătorească acest eveniment, aceasta fiind asigurată din fondurile alocate de Consiliul Județean. Meniul și costurile exacte încă nu au fost încă stabilite, dar azi s-a aprobat suma totală destinată acțiunilor din luna decembrie, care va fi de o jumătate de milion de lei și din care se vor acoperi și aceste cheltuieli.

 

Tot cu ocazia Zilei Naționale și din aceiași bani se vor achiziționa stegulețe și cocarde tricolore care vor fi împărțite participanților la parada militară și se va sprijini financiar editarea revistei „Străjer în calea furtunilor”, de către fundația Mareșal Averescu. În colaborare cu aceeași fundație, Consiliul Județean va organiza și tradiționalul concurs de istorie destinat elevilor buzoieni, iar premiile oferite câștigătorilor vor fi finanțate din aceleași fonduri alocate special.

Odată încheiate manifestările specifice Zilei Naționale, atenția autorităților se va concentra pe activitățile ce vor marca Sărbătorile de Iană. Și în acest an, în prim-planul acestor activități se vor afla bătrânii, copiii instituționalizați, persoanele cu dizabilități și cele defavorizate, provenind din familii sărace sau cu probleme sociale.

Din anii anteriori, există o evidență a acestor cazuri, din păcate, nu puține, astfel că aceste persoane vor beneficia și de această dată de pachete oferite în preajma Sărbătorilor.

Suma aprobată azi va acoperi și cheltuielile necesare organizări Revelionului, precum și a altor activități specifice sfârșitului de an.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*