Cadouri de Paste pentru persoanele defavorizate din Buzau

13 aprilie 2017 | 0 comentarii |

Darurile au venit din partea Consiliului Judetean, fiind impartite de Petre Emanoil Neagu, presedintele institutiei.

 

Petre Neagu la Asociatia 1 iuniePentru ca se apropie Sarbatorile Pascale, reprezentantii administratiei locale buzoiene nu au uitat, nici anul acesta, de persoanele cu dizabilitati, de varstnici si nici de alte categorii de persoane defavorizate care nu isi pot permite luxul unei mese imbelsugate. Astfel, acestia au avut o surpriza in cursul zilei de astazi, cand au primit din partea Consiliului Judetean pachete cu alimente care sa ii ajute sa simta spiritul sarbatorii care se apropie.

Cadourile au fost impartite de Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean, impreuna cu cei doi vicepresedinti, Adrian Petre si Romeo Lungu, care si-au dedicat o buna parte a zilei de astazi acestei activitati.

Prima vizita a fost facuta la sediul asociatiei 1 Iunie 2001, care reprezinta interesele persoanelor cu deficiente de auz si vorbire, unde au fost impartite cateva zeci de pachete.

Desi nu se pot exprima in limbajul uzual, membrii asociatiei au multumit, in felul lor, pentru cadourile primite, multumirile fiind „traduse” din limbajul mimico-gestual pe care acestia il folosesc pentru a se exprima, de Ionica Tarau.

 

Petre Neagu - pensionariUrmatoarea intalnire programata pentru ziua de azi a fost cu membrii Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice, intalnire ce a avut loc la sediul Consiliului Judetean, in sala in care se tin de obicei sedintele ordinare si extraordinare.

Cateva zeci de varstnici au fost prezenti in sala, cu totii spunand ca ajutorul primit astazi le este de mare folos, intrucat veniturile pe care le obtin din pensii nu le mai permit luxul de a avea o masa imbelsugata de paste si de a se bucura asa cum se cuvine.

Petre Emanoil Neagu si-a exprimat si de aceasta data disponibilitatea de a-i ajuta si cu alte ocazii, ori de cate ori vor avea nevoie.

 

unul dintre copiii sirieni refugiatiTot in cursul zilei de astazi, reprezentantii Consiliului Judetean s-au deplasat la Cochirleanca, acolo unde s-a refugiat romanca Olimpia Stanciu, casatorita in Siria in urma cu 12 ani si care a fugit din calea razboiului, intorcandu-se in tara impreuna cu cei partu copii.

Fara acte, fara niciun venit si fara ajutorul sotului sirian, care a ramas intr-o tabara de refugiati din Turcia, femeia isi duce cu greu traiul de pe o zi pe alta, reusind cu greumare dificultate sa le asigure hrana celor patru copii cu care a reusit sa fuga din calea razboiului.

Acestia au primit din partea Consiliului Judetean pachete cu alimente, dulciuri, fructe, sucuri si carne, dar si un ajutor de urgenta de 1.000 de lei pentru ca mama sa le poata oferi o masa ceva mai imbelsugata in zilele care urmeaza si in care crestinii se bucura de Invierea Domnului si, totodata, sa isi mai poata achita din datorii.

Petre Emanoil Neagu s-a declarat incantat, constatand ca de la ultima intalnire, de la Craciun, si pana acum, copiii au invatat romaneste, iar pentru asta le-a multumit mamei, educatorilor si invatatprilor care au reusit sa-i ajute sa se integreze in comunitate. Presedintele Consiliului Judetean a facut un apel la primarul comunei si la oamenii de afaceri din zona, sa-i ofere mamei un loc de munca, pentru a-si putea creste copiii.

 

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*