Moș Crăciun a ajuns azi la copiii internați la SJU Buzău

17 decembrie 2018 | 4 comentarii |

Moș Crăciun a ajuns încărcat cu daruri la copiii internați în secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență și la cei aflați în centrele de ocrotire ale DGASPC Buzău.

 

Ziua de azi a fost una mai specială pentru copiii care se află în această perioadă internați în secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău, dar și pentru copiii angajaților unității medicale. Cu toții au primit vizita lui Moș Crăciun, care a venit la spital mai devreme, încărcat cu peste 200 de pachete cu cadouri pentru cei mici.

Aflând din timp de vizita Moșului, angajații spitalului i-au pregătit la rândul lor o surpriză, întâmpinându-l în holul de la parterul unității medicale cu un concert de colinde susținut de un grup de cadre medicale, alături de un grup de colindători. Momentul a fost pregătit în secret, astfel încât chiar și managerul spitalului, Claudiu Damian s-a declarat plăcut surprins de inițiativă, apreciind și calitățile artistice ale medicilor și personalului medical auxiliar care a susținut miniconcertul de colinde în așteptarea lui Moș Crăciun.

Moșul cel darnic și bun a ajuns la spital la orele prânzului, unde-l așteptau zeci de copii și de adulți, care l-au întâmpinat așa cum se cuvine.  Printre cei care l-au întâmpinat pe Moș Crăciun în holul spitalului s-a numărat și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, instituția pe care o conduce fiind și în acest an alături de copiii nevoiți să își petreacă Sărbătorile pe patul de spital.

 

Primii care au primit cadourile de la Moș Crăciun au fost copiii angajaților spitalului, după care a venit rândul celor peste 60 de mici pacienți internați în spital. Mai întâi, Moșul a vizitat secția UPU-pediatrie, unde a găsit câțiva copiilași aduși la medic de părinți, pentru probleme acute de sănătate specifice sezonului, și cărora le-a împărțit cadouri.

De la UPU, Moș Crăciun a urcat în secția  Pediatrie, unde a fost nevoit să respecte protocoalele de igienă, astfel că nu a putut trece de intrarea în secție, pentru a merge prin saloane cu sacul cu daruri. Întrucât vizita sa era așteptată, pe holul secției fusese deja împodobit un brad, unde Moș Crăciun i-a așteptat pe copiii internați în saloane. Mulți dintre ei l-au întâmpinat împreună cu mamele car-i însoțesc în spital, fiind ori prea mici, ori prea slăbiți de boală. Moș Crăciun a trimis daruri și copiilor internați în secțiile exterioare ale SJU Buzău, urmând ca în perioada următoare să ajungă și la alți copii din județ.

În aceeași zi, Moșul cel darnic și bun a mers și la copilașii aflați în îngrijirea DGASPC Buzău, despre care a aflat că sunt cuminți și învață bine. Ei i-au mulțumit pentru daruri cum au știut mai bine, adică îmbrăcați frumos și cântându-i colinde.

 Comentarii (4)

 1. Rodica Dragomir spune:

  Frumos din partea celor care au gândit. Oameni cu suflet!!!

 2. Dragan Gela Camelia spune:

  Sa nu-si piardă obiceiul Moș Crăciun!!! Frumos!!!
  Sănătate Moșului, sa vina si la anul, tuturor cadrelor medicale si nemedicale care la rândul lor veghează la sanatatea oamenilor!!!

 3. Daniela Enache spune:

  Moș Crăciun să vii si pe alte secții!

 4. Rilea Aurelia spune:

  Foarte frumos felicitarii tuturor care au gindit momentele acelea de bucurie!

Adaugati un comentariu


 

*