Moș Crăciun a ajuns mai devreme la copiii internați la SJU Buzău

14 decembrie 2021 | 0 comentarii |

După o perioadă extrem de dificilă, atmosfera de sărbătoare a început să se instaleze și la nivelul unității medicale, aducând un strop de bucurie pacienților care nu pot fi acum alături de familiile lor.

 

Au fost cuminți, și-au luat medicamentele la timp și au ascultat de medici, de doamnele asistente și de infirmierele care-i îngrijesc, așa că Moș Crăciun, deși foarte ocupat în această perioadă cu cititul scrisorilor și trierea darurilor pe care le va duce în noaptea de Ajun pe la casele fiecăruia, s-a gândit să vină la copiii internați în Spitalul Județean de Urgență Buzău, înainte de a merge la alți copii. Deși pandemia nu a mai permis organizarea serbării tradiționale cu care era întâmpinat Moșul în fiecare an în vremurile fără restricții, acesta le-a făcut copilașilor bolnăviori o surpriză. A venit mai devreme decât ar fi putut fi așteptat, pentru a le insufla puțin optimism, care să-i ajute să se vindece mai repede și să ajungă acasă de Crăciun, ca să petreacă sărbătorile cu familia și să poată primi daruri și sub brăduțul împodobit acasă.

Astfel, în această dimineață, cei 60 de copii internați cu diferite probleme de sănătate în secțiile Pediatrie, O.R.L. și Chirurgie Pediatrică au primit vizita lui Moș Crăciun, care a venit și în acest an încărcat cu cadouri.

Pentru că sacul era prea greu, a fost ajutat de reprezentanții Consiliului Județean, care și-au asumat rolul de spiriduși, aducând cadourile la spital.

 

Fiind însă pandemie și restricții sanitare, nici moș Crăciun nici ajutoarele nu au putut intra în spital, așa că darurile au fost preluate de conducerea unității medicale și de personalul medical de pe secții, care le-au împărțit copilașilor, aducându-le un strop de bucurie și făcându-i să uite, măcar pentru moment, de boală și de suferință.

Chiar dacă nu l-au mai putut primi cu poezii și colinde, așa cum se întâmpla în alți ani, angajații spitalului, care au aflat din timp de vizita lui Moș Crăciun, au avut grijă să împodobească în această dimineață bradul. Atmosfera de sărbătoare a început să se facă simțită la nivelul unității medicale, aducând o rază de bucurie în sufletele pacienților internați, care sunt nevoiți să petreacă această perioadă separați de familii, dar și personalului unității medicale, care în ultimii doi ani a fost mai stresat și mai solicitat ca oricând, din cauza pandemiei de Covid-19.

Așadar, bradul a fost împodobit în holul de la intrarea principală a spitalului, unde în urmă cu câteva săptămâni fusese improvizat un salon pentru pacienții non-Covid veniți în urgență, în condițiile în care Unitatea de Primiri Urgențe devenise neîncăpătoare, pe fondul numărului tot mai mare de pacienți cu Covid-19 care ajungeau zilnic la spital.

 

Nu este prima dată în acest an când copiii internați la SJU Buzău primesc darururi de Sărbători. Înaintea lui Moș Crăciun, micuții pacienți internați în spital au fost vizitați de Moș Nicolae, care a ajuns aici prin mijlocirea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, aducând copiilor pachete cu dulciuri, jucării și produse de igienă, care au fost împărțite de preotul misionar Iulian Raicovici, care slujește la Capela Sfântul Pantelimon, din curtea unității medicale, și care dintotdeauna s-a aflat alături de pacienți, chiar și după izbucnirea pandemiei, oferindu-le alinare spirituală inclusiv celor afectați de virusul SARS-CoV-2, chiar și celor la Terapie Intensivă.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău a mulțumit, în numele micilor pacienți, atât reprezentanților Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, cât și președintelui președinte al Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru generozitatea de care au dat dovadă și în acest an.

 


Adaugati un comentariu


 

*