Moș Crăciun a ajuns la copiii internați la SJU Buzău

22 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Chiar dacă momentul nu a mai fost marcat festiv, așa cum se întâmpla în anii trecuți, micii pacienți s-au bucurat de darurile primite, iar conducerea spitalului și cadrele medicale și-au manifestat recunoștința față de dărnicia Moșului.

 

În alți ani, atmosfera din Spitalul Județean de Urgență Buzău era înviorată pe vremea aceasta de sunetul colindelor și de copiii care îl așteptau nerăbdători pe Moș Crăciun. Din păcate, pandemia le-a răpit de această dată bucuria, tradiționala serbare de Crăciun fiind anulată, pentru a se respecta normele de siguranță sanitară, importante mai ales într-un spital.

Cu toate acestea, Moș Crăciun nu i-a uitat pe copiii care se află în această perioadă internați în spital și le-a trimis în această dimineață cadourile mult așteptate. E drept că nu s-au mai putut întâlni față în față, însă copiii internați în secțiile de Pediatrie și Chirurgie Pediatrică ale spitalului, s-au bucurat la fel de tare, chiar dacă au primit cadourile prin intermediari.

Aceștia au fost cadrele medicale din cele două secții, care au preluat cadourile de la Moș Crăciun și le-au împărțit copiilor, după ce s-au asigurat că pachetele sunt dezinfectate.

 

Ce și în anii precedenți, o contribuție importantă la bucuria copiilor internați și-a adus-o Consiliul Județean, care a alocat  și de această dată fondurile necesare pentru cadouri. Este vorba de 118.000 de lei, sumă aprobată în ședința din luna octombrie, pentru achiziționarea de cadouri de Sărbători destinate copiilor internați la SJU Buzău, dar și copiilor și adulților din centrele rezidențiale, precum și celor din familii vulnerabile.

Cu această ocazie, managerul SJU Buzău, Claudiu Damian, a dorit să transmită un mesaj de mulțumire pentru sprijinul acordat de administrația locală. „Doresc să mulţumesc domnului preşedinte, Petre Emanoil Neagu, pentru că este alături de noi şi în acest an, cu toate restricţiile impuse de pandemie, şi ne bucură faptul că putem aduce zâmbete pe chipurile micuților internaţi în spital. Sărbători cu bine, tuturor!”, a transmis acesta.

În perioada următoare, Moș Crăciun urmează să ajungă și la copiii instituționalizați și cei din familii defavorizate, pentru a le face o bucurie de Sărbători.

 

Tot în pragul Sărbătorilor de Iarnă, secţia de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău a primit și o donaţie consistentă din partea unui grup de părinți din Buzău, care care s-au mobilizat şi au hotărât să doneze secţiei Pediatrie lotul de echipamente și bunuri. În acest fel se va ușura munca personalului medical, iar micuții internați vor beneficia de mai mult confort și o îngrijire mai bună. Este vorba despre un monitor funcţii vitale, 6 minifrigidere, o lampă UV și 20 de perne. În zilele următoare, potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, Adriana Bunilă „vor mai sosi alte 40 de perne, pentru a fi schimbate în totalitate pernele din secţie – dar şi o lampă UV”.

Conducerea unității medicale, împreună cu medicul Gina Anica, şefa secţiei Pediatrie, au mulțumit „tuturor părinţilor de la Grădiniţa ERINO KINDERGARTEN din Buzău pentru că au ales secţia de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău pentru a dona echipamente și materiale care ne sunt de mare necesitate în secţie, mai ales în contextul epidemiologic actual”.

 


Adaugati un comentariu


 

*