Bugetul SJU Buzău, majorat cu fonduri primite de la Ministerul Sănătății

A treia rectificare pe anul în curs a bugetului unități medicale a fost aprobată în ședința de azi a Consiliului Județean, iar banii sunt alocați investițiilor în infrastructura medicală.

 

În această dimineață a avut loc ședința pe luna iulie a Consiliului Județean Buzău, în cadrul căreia au fost aprobate 17 proiecte de hotărâre, printre care s-a numărat și cel care prevede a treia rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli alocat Spitalului Județean de Urgență în acest an.

În urma acestei rectificări, bugetul unității sanitare a fost majorat cu suma de 2.880.000 de lei, bani veniți de la Ministerul Sănătății, la începutul acestei luni. Pentru ca banii de la minister să poată fi utilizați era nevoie de această rectificare bugetară aprobată prin Hotărâre a Consiliului Județean, iar proiectul a fost adoptat azi cu unanimitate de voturi. Banii sunt destinați achiziției de aparatură și echipamente medicale, bugetul de venituri al SJU Buzău ajungând astfel la suma de 208.120.500 de lei, în timp ce bugetul de cheltuieli se ridică la 211.502.500 de lei.

 

Petre Emanoil Neagu

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a subliniat că investițiile în sănătate reprezintă „proritate zero” pentru instituția pe care o conduce, astfel încât să poată fi asigurate toate condițiile necesare pentru ca medicii să fie atrași către cea mai mare unitate medicală cu paturi din județ, iar pacienții să poată beneficia de cele mai bune condiții de tratament și hoteliere.

Am început să facem investiții importante în infrastructura Spitalului Județean de Urgență, prin mai multe proiecte, unele cu finanțare europeană, altele cu finanțare de la bugetul Ministerului Sănătății, iar altele cu finanțare proprie. Pe lângă infrastructură vom continua să investim în aparatură medicală performantă, de ultimă generație, și sper ca măcar în ceasul din urmă să ne dăm mâna, toți cei care reprezentăm factori de decizie și să facem astfel încât dotările medicale să fie la nivelul cerințelor actuale și să poată face față unor situații precum cea prin care trecem acum, din cauza pandemiei. Am vorbit cu medicii și mi-au spus că deși salariile sunt importante, prioritare sunt condițiile în care își desfășoară activitatea. Ei vor să aibă posibilitatea să-și manifeste competențele pe care le-au obținut prin mulți ani de studiu, să-și valorifice cunoștințele pe care le-au acumulat și să poată salva vieți, așa cum au învățat în facultate, în anii de rezidențiat sau la cursurile postuniversitare”, a subliniat Petre Emanoil Neagu.

 

În aceeași ședință a fost aprobat și un alt proiect referitor la activitatea SJU Buzău, de această dată fiind vorba de anumite modificări în organigrama și statul de funcții al unității medicale.

Astfel, în privința modificării organigramei, s-a decis diminuarea numărului de posturi de la 8 la 7 în cadrul Cabinetului de Medicină Sportivă, prin redistribuirea unui post vacant de asistent  medical  principal (PL) la Serviciul Județean de Medicină Legală (SML), cu modificarea nivelului profesional. Totodată, la SML s-a aprobat majorarea numărului de posturi de la 27 la 28, prin preluarea postului de asistent medical principal (PL) de la Cabinetul de Medicină Sportivă, cu modificarea nivelului profesional.

În ceea ce privește modificarea statului de funcții, un  post vacant de medic primar în specialitatea Obstetrică  Ginecologie de la Secția OG I se modifică în medic specialist specialitatea Obstetrică Ginecologie. În același timp, un post vacant de asistent medical principal (PL) se transformă în post de asistent medical debutant (PL) la Cabinetul Medicină Sportivă şi se redistribuie la SML.

 


Adaugati un comentariu


 

*