Pandemia lasă buzoienii fără paradă de Ziua Națională și fără atmosferă festivă de Sărbători

15 octombrie 2020 | 0 comentarii |

Spre deosebire de anii precedenți, activitățile organizate în Buzău de autoritățile județene vor fi mai puține și nu vor mai avea amploarea obișnuită.

 

După Paștele petrecut în carantină, se pare că nici de Sărbătorile de Iarnă nu vom avea parte de atmosfera specifică din anii trecuți, în condițiile în care restricțiile actuale vor mai rămâne în vigoare. La nivelul județului Buzău, autoritățile au renunțat la organizarea activităților care aveau loc de obicei pe tot parcursul lunii decembrie, din cauza restricțiilor dar și a faptului că pandemia de Covid-19 a generat anul acesta o serie de cheltuieli neprevăzute, iar evoluția situației epidemiologice este încă incertă.

În condițiile în care previziunile pentru perioada următoare sunt destul de sumbre, Consiliul Județean a redus considerabil bugetul alocat Zilei Naționale și Sărbătorilor de Iarnă, o hotărâre în acest sens fiind adoptată în ședința ordinară care a avut loc în cursul zilei de azi. Astfel, de la suma de 500.000 de lei, care a fost alocată în ultimi doi ani pentru aceste evenimente, bugetul pe care Consiliul Județean îl va asigura în 2020 este de doar 150.000 de lei.

 

Din textul hotărârii putem deduce că anul aceste nu va mai avea loc tradiționala paradă de Ziua Națională și nici masa pe care autoritățile o ofereau an de an buzoienilor, „la pachet” cu spectacole folclorice, activități pe care Consiliul Județean le susținea financiar.

Pentru Ziua Națională, Consiliul Județean alocă fonduri doar  pentru desfășurarea celei de 12-a ediții concursului de istorie „1  Decembrie –Ziua  Națională a României” și pentru editarea unei ediții aniversare a revistei „Străjer în calea furtunilor”. Astfel, 25.000 de lei din cei 150.000 vor fi alocați organizării concursului și premiilor oferite câștigătorilor, asta în condițiile în care reglementările de la data respectivă vor permite organizarea evenimentului. De asemenea, pentru editarea revistei, administrația județeană a alocat 7.000 de lei.

În ceea ce privește Sărbătorile de Iarnă, în textul hotărârii nu se mai pomenește nimic de iluminatul festiv și de celelalte activități cu care buzoienii erau obișnuiți din anii trecuți.

Singurele activități de Sărbători pentru care administrația județeană constau în oferirea de cadouri copiilor și adulților din centrele rezidențiale, precum și copiilor din familii vulnerabile.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*