Noi angajări la Spitalul Săpoca

22 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Un medic specializat în psihiatrie infantilă, dar și personal TESA și auxiliar completează echipa celui mai mare spital de psihiatrie și pentru măsuri de siguranță din țară.

 

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca (SPMSS) va intra în noul an cu o echipă mai numeroasă, care va putea răspunde mai bine necesității rezolvării problemelor  cu care unitatea medicală se confruntă zilnic și mai ales în această perioadă în care criza sanitară determinată de pandemia de coronavirus pune o presiune majoră pe sistemul medical.

După ce, luna trecută, echipa SPMSS s-a mărit cu doi medici psihiatri și mai mulți angajați care au completat nevoia de personal medical și nemedical, noi posturi au fost scoase la concurs, pe perioadă determinată, așa cum prevăd normativele legale în vigoare în perioada strării de alertă, în care angajarea se face de fapt pe baza selecției de dosare și doar în cazul în care există mai mulți candidați pentru același post se organizează un interviu de departajare.

Astfel, din această lună, medicul Elizabet Mădălina Berciu-Coman, specialist în Psihiatrie pediatrică, s-a alăturat doctorilor din cea mai mare unitate medicală de psihiatrie și pentru măsuri de siguranță din țară, pentru a oferi pacienților- copii cu probleme psihiatrice îngrijirile de care au nevoie, în cadrul cadrul Secției NPI Ojasca, cu punct de lucru în Ambulatoriul din municipiul Buzău.

 

Tot în această lună, unitatea medicală a angajat două infirmiere debutante, pe perioadă determinată, pentru secția Psihiatrie I Acuți Săpoca. Pentru cele două posturi disponibile au candidat trei persoane, așa că a fost nevoie de un interviu de departajare, în urma căruia posturile au fost ocupate de cele care au avut cel mai mare punctaj.

A fost nevoie de interviu de departajare și pentru ocuparea postului de bucătar scos la concurs de unitatea medicală, la care ambii concurenți înscriși au obținut punctaj foarte mare, dar postul a fost ocupat de Alexandru Barbu, care a obținut 98 de puncte din 100 posibile.

S-au ocupat, tot în această perioadă, și un post de consilier juridic, pentru care cel mai bun candidat a primit 100 de puncte la interviu, iar o economistă a fost admisă pe postul de economis specialist IA, în cadrul serviciului RUNOS, în urma selecției de dosare, fiind singurul candidat.

Conducerea unității medicale spune că deși aceștia au fost angajați pe perioadă determinată, în momentul în care se vor schimba condițiile de angajare, aceștia vor avea prioritate la angajarea pe perioadă nedeterminată, pentru că spitalul are în continuare nevoie de personal medical și nemedical.

Spitalul Săpoca este cel mai mare spital de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță din țară, aici fiind internați și tratați, pe lângă pacienții cu afecțiuni acute sau cronice psihiatrice, psihologice sau neurologice, pacienții cu probleme psihiatrice care au săvârșit fapte penale grave, din 11 județe.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*