11 candidați își dispută un post de supraveghetor la spitalul Săpoca

20 decembrie 2019 | 0 comentarii |

Concurență ceva mai slabă este pentru posturile de infirmieră, brancardier și îngrijitoare. Rămâne de văzut dintre cei intrați în cursă vor reuși să și demonstreze că sunt pregătiți pentru a ocupa postul la care râvnește.  

 

La jumătatea acestei săptămâni s-a încheiat etapa de selecție a dosarelor depuse de candidații interesați de posturile de personal nemedical pe care Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță de la Săpoca, le-a scos la concurs la începutul acestei luni. Rezultatele au fost publicate zilele trecute, în timp ce inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică Buzău efectuau o evaluare a serviciilor de pază și a riscurilor la securitatea fizică a angajaților și a bolnavilor, în urma incidentului de luni dimineață, când un pacient periculos a fugit din secția Ojasca.

Incidentul a readus în prim plan problema asigurării pazei în cazul spitalelor pentru măsuri de siguranță, care în prezent este asigurată cu muncitori necalificați, iar Ministerul Sănătății a cerut realizarea unui „plan de pază complex, care să garanteze prestarea serviciilor de pază umană în conformitate cu legislația în vigoare, precum și a dispozitivelor tehnice pentru monitorizare și alarmare”.

Un astfel de post este scos la concurs de spitalul Săpoca, iar concurența pentru ocuparea acestuia este una acerbă, în ciuda condițiilor speciale pe care le presupune. Nu mai puțin de 11 candidați și-au depus dosarele și au fost admiși pentru a susține examenul în vederea obținerii postului de supraveghetor al pacienților periculoși internați în secția Psihiatrie I de la Săpoca.

 

Pe locul al doilea, ca și interes în rândul candidaților, este postul de infirmieră debutantă la compartimentul de îngrijiri paliative de la Ojasca, pentru care vor concura șase persoane. Totodată, pentru postul de infirmieră debutantă la secția de Neurologie de la Săpoca s-au înscris la concurs patru candidate, în timp ce pentru cele două posturi de infirmieri debutanți de la secția Psihiatrie VII Ojasca s-au înscris cinci candidați.

Tot cinci candidați se vor lupta și pentru postul de brancardier la secția Psihiatrie II Săpoca, în timp ce pentru postul de îngrijitoare de curățenie pe secția Psihiatrie IV de la Nifon s-au înscris două candidate.

Spitalul a mai scos la concurs și un post de îngrijitoare pe o perioadă determinată  în cadrul secției de Neurologie de la Săpoca, pentru care au fost depuse trei dosare.

Prima probă, cea scrisă, va avea loc în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, iar interviul, în penultima zi din an, pe 30 decembrie, ambele probe fiind programate de la ora 10.00.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*