Doi medici psihiatri se alătură echipei Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca

28 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Dosarele acestora au fost deja aprobate, iar în zilele următoare sunt așteptați să-și înceapă activitatea alături de ceilalți specialiști ai unității medicale.

 

La fel ca întregul sistem medical din țară, Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca face eforturi să facă față pandemiei și să asigure pacienților serviciile medicale de care au nevoie. Pentru asta este însă nevoie, pe lângă bunăvoință, dedicare, medicamente, materiale sanitare și aparatură medicală, de personal medical specializat în problemele specifice unei astfel de unități medicale, iar conducerea spitalului face eforturi pentru a arage medicii de care este nevoie pentru a face față nevoilor pacienților.

Unitatea medicală s-a confruntat și cu un val de infectări în rândul personalului medical și al pacienților, dar la ora actuală „lucrurile s-au stabilizat, cel mai mare focar de la Ojasca a fost deja închis, nu au mai apărut cazuri noi, iar în celelalte focare mai sunt doar cazuri sporadice. Riscul se menține însă pentru că în urgență ne vin pacienți din tot felul de medii sociale, iar afecțiunile psihiatrice au un specific aparte, uneori este greu de colaborat cu acești pacienți. Avem tot ce ne trebuie și încercăm să facem față, dar personalul medical este insuficient și epuizat, de aceea avem nevoie de colegi noi, care să completeze echipa”, a explicat dr. Gabriela Pîrîu, managerul unității medicale.

 

Dr. Gabriela Piriu

Doi noi medici psihiatri sunt așteptați să se alăture echipei Spitalului Săpoca, în secția Psihiatrie I acuți, după ce, în baza Ordinului ministrului Sănătății privind ocuparea fără concurs a posturilor vacante sau temporar vacante din sistemul medical, pe perioadă determinată, și-au depus dosarele și și-au exprimat dorința de a veni să profeseze în acest spital.

 „Au fost aici, le-a plăcut spitalul, condițiile și colectivul în care urmează să-și desfășoare activitatea. Sunt deja specialiști, au experiență în tratarea persoanelor cu afecțiuni psihiatrice, iar dosarele lor de angajare au fost deja aprobate de Comisia de selecție. Am luat legătura cu ei și le-am confirmat acest aspect, așa că îi așteptăm la post. Este vorba despre dr. Vlad Coșereanu, un coleg de la Iași, și dr. Andreea Felicia Fotea, o colegă din București, care profesează în alte unități medicale din apropierea acestor municipii, dar care vor să lucreze la noi. Am înțeles că li s-a cerut să mai stea la actualele locuri de muncă în perioada de preaviz, dar ne-au asigurat că după aceea se vor prezenta la posturile pentru care au optat și au fost deja admiși la SPMS Săpoca”, mai spune dr. Gabriela Pîrîu, exprimându-și speranța că cei doi specialiști vor veni, în curând, la posturi și că se voe lătura echipe noi medici, dintre cei care abia și-au dat examenul de specialist sau sunt în ultimul an de rezidențiat.

Spitalul Săpoca este cel mai mare spital de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță din țară, aici fiind internați și tratați, pe lângă pacienții cu afecțiuni acute sau cronice psihiatrice, psihologice sau neurologice, pacienții cu probleme psihiatrice care au săvârșit fapte penale grave, din 11 județe.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*