Fapte bune: Cadouri speciale de la Moș Crăciun, pentru doi buzoieni cu hemofilie

18 decembrie 2019 | 0 comentarii |

De astăzi, cei doi pacienți se vor putea deplasa mai ușor datorită unor scutere electrice primite în dar la Spitalul Județean de Urgență.

 

Continuăm să vă povestim despre faptele bune care se fac în această perioadă în administrația locală și sistemul medical buzoian, în numele lui Moș Crăciun care, de această dată i-a avut ca mesageri pe reprezentanții Consiliului Județean și ai Spitalului Județean de Urgență Buzău. Nu vom vorbi despre investiții, nici despre viețile pe care medicii buzoieni le salvează tot timpul, ci despre gesturi aparte, rare, care nu se fac în fiecare zi.

Vom începe cu venirea lui Moș Crăciun la Buzău, care aseară a făcut primul popas la Muzeul Județean, unde a fost întâmpinat de zeci de copii. Vizita face parte din programul Decembrie Magic, pe care Consiliul Județean l-a pregătit pentru a celebra Sărbătorile de Iarnă împreună cu buzoienii, iar cu ocazia sosirii Moșului, la sediul Muzeului Județean a avut loc și un spectacol de colinde, urmat de un foc de artificii. Pentru că au fost cuminți, toți copiii prezenți au primit cadouri.

Astăzi, Moș Crăciun și-a continuat periplul prin oraș, poposind la Spitalul Județean de Urgență. A venit el, Moșul, și în anii trecuți, încărcat cu cadouri pentru copiii internați și pentru copii angajaților spitalului, dar de această dată a avut pregătite și două cadouri speciale, care le vor face viața mai ușoară unor pacienți din Buzău, care suferă de hemofilie. Din cauza bolii, aceștia se deplasează cu greutate, ceea ce le afectează în mod considerabil calitatea vieții. Datorită cadourilor primite astăzi, cei doi pacienți se vor putea deplasa prin oraș mult mai ușor, cu ajutorul unor scutere electrice ușor de utilizat.

 

Inițiativa de a le veni în ajutor acestor pacienți a pornind de la medicul Gina Alina Anica, șefa secției de Pediatrie din cadrul SJU Buzău și coordonator pe plan local al Programului Național de Tratament al Hemofiliei și Talasemiei. Cunoscând dificultățile pe care le întâmpină cei doi pacienți în viața de zi cu zi, aceasta s-a adresat conducerii spitalului cu solicitarea de a găsi o soluție pentru a-i ajuta.

La rândul său, managerul Claudiu Damian a prezentat situația pacienților Consiliului Județean, iar reprezentanții administrației județene au fost de acord să aloce un ajutor financiar în sprijinul celor doi pacienți cu hemofilie. Astfel, au fost achiziționate două scutere electrice în valoare de câte 8.000 de lei fiecare, iar astăzi au fost oferite pacienților care aveau atâta nevoie de ele. Un dar nesperat, pentru care cei doi beneficiari și-au arătat recunoștința și au confirmat că „există minuni de Crăciun”.

 

Moș Crăciun nu i-a uitat nici pe copiii care se află în această perioadă internați în spital, dar nici pe copiii angajaților unității sanitare. Aceștia din urmă l-au primit azi în holul de la intrarea spitalului, iar moșul nu a putut să nu constate că sunt din ce în ce mai mulți de la an la an. După ce le-a împărțit cadourile copiilor angajaților, Moș Crăciun a urcat la etajul cinci al spitalului, acolo unde se află secția de Pediatrie.

Însoțit de managerul Claudiu Damian și de președintele Petre Emanoil Neagu, Moșul cel darnic și bun a fost întâmpinat de medicul șef de secție Gina Alina Anica și de personalul medical care este de gardă azi. Cu tot entuziasmul stârnit de sosirea oaspetelui, acestuia nu i s-a permis accesul în saloane, pentru că nici măcar în cazul lui Moș Crăciun nu se poate face rabat de la respectarea regulilor privind igiena și accesul vizitatorilor.

Pe holul de la intrarea în secție era însă pregătit din timp un brad împodobit, lângă care Moșul a împărțit cadourile aduse pentru cei aproximativ 50 de copii internați în spital.

Tot azi, Moș Crăciun, susținut de Consiliul Județean, a mers și la copiii internați în centrele administrate de DGASPC Buzău, urmând ca în zilele următoare să ajungă în toate localitățile din județ, pentru că are de împărțit nu mai puțin de 12.000 de cadouri.

Vineri seară, de la ora 17.00, la Sala Mare a Consiliului Județean va avea loc un spectacol caritabil, iar banii strânși pe bilete vor fi donați unei familii care are nevoie de sprijin pentru a-și trata în străinătate copilul care suferă de autism sever. Pentru același copil, donații în valoare de 2 euro pot fi făcute prin SMS, cu textul „Dicu”, la numărul 8828, sau în contul RO 24RZBR0000060021218711, deschis pe numele lui, Valentin Dicu, tatăl micuțului.

 


Adaugati un comentariu


 

*