Spectacol caritabil la Consiliul Județean Buzău, în sprijinul unui copil cu autism sever

17 decembrie 2019 | 0 comentarii |

La vârsta de cinci ani, acesta nu poate încă să vorbească, iar părinții strâng bani pentru o intervenție într-o clinică din Viena.

 

La sfârșitul acestei săptămâni, buzoienii sunt invitați să facă un gest caritabil, venind în sprijinul unui copil de cinci ani din Merei, diagnosticat cu autism și întârziere de dezvoltare psihică și limbaj, din cauza căreia nu poate vorbi nici până la această vârstă.  Părinții au mers cu el la mai mulți specialiști din țară, însă, în ciuda numeroaselor ore de terapie comportamentală și logopedică, Alexandru Mihail Dicu nu se poate exprima decât prin semne.

Părinții au trimis dosarul său medical și unei clinici din Viena, iar specialiștii de aici au concluzionat că nu este vorba de o formă clasică de autism, ci de o boală mai complexă, cu elemente de autism. Soluția propusă de specialiștii de la Viena constă într-un autotransplant cu celule stem, însă costurile intervenției se ridică la circa 10.000 de euro.

Părinții au venituri modeste, iar toate economiile le-au cheltuit deja pe orele de terapie și pe medicamente, așa că au nevoie de ajutor pentru a strânge această sumă. Medicii austrieci le-au mai transmis că este indicat ca intervenția să aibă loc până la împlinirea vârstei de 7 ani, așa că timpul pe care îl au la dispoziție este limitat.

 

Pentru a veni în sprijinul lui Alexandru, copiii de la clubul de dans sportiv Vibe Dance Studio, din Buzău, au decis să dedice spectacolul tradițional de Crăciun unei cauza caritabile. Spectacolul va avea loc vineri seară, de la ora 17.30 la Sala Mare a Consiliului Județean, iar banii proveniți din vânzarea biletelor vor fi donați familiei copilului. Totodată, în foaierul sălii va fi amplasată și o urmă în care spectatorii care doresc vor putea face donații suplimentare.

De asemenea, donații în valoare de 2 euro pot fi făcute și prin SMS, cu textul „Dicu”, la numărul  8828, sau în contul RO 24RZBR0000060021218711, deschis pe numele tatălui băiatului, Valentin Dicu. Cazul a fost promovat în spațiul public de către asociația Împreună pentru Buzoieni, care a publicat pe pagina de Facebook și numerele de telefon ale părinților, prin intermediul cărora  toți cei care vor să ajute în vreun fel, pot lua legătura cu familia.

 

Tatăl lui Alexandru poate fi contactat la numărul 0729913242, iar mama la numărul 0724544643, orice ajutor fiind bine venit, având în vedere că vor fi necesare multe ore de terapie și după efectuarea acestei intervenții de autotransplant de celule stem.

Pentru a beneficia de intervenția în care își pun mari speranțe, părinții trebuie să plătească un avans de 3.000 de euro clinicii Stammzellen Wien, ulterior trebuind să achite și diferența, cel târziu cu o săptămână înainte de efectuarea procedurii. Aceștia spun că Alexandru merge la grădiniță, are un comportament normal și în comunitate și acasă, înțelege ce i se spune însă nu poate răspunde decât prin semne și câteva silabe nearticulate.

Spectacolul caritabil de Crăciun va marca și încheierea sezonului pentru copiii de la clubul de dans sportiv Vibe Dance Studio, care s-au întors recent de la ultima competiție oficială a acestui an, unde s-au calificat în 5 finale și 4 semifinale.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*