Avem primar. Ce urmeaza?

6 iunie 2016 | 5 comentarii |

Nina NeaguBuzoienii au ales sa fie condusi de un „tehnocrat social-democrat”. Si tot social-democratii vor conduce, in continuare, Consiliul Judetean, asa ca soarta intregului judet va fi, in urmatorii 4 ani, in mana PSD.

Omul de afaceri Constantin Toma, noul primar, spune insa ca il intereseaza „mai putin politica si mai mult administratia”. Vom vedea.

Este greu de spus daca ar fi castigat in cazul in care alegerile s-ar fi desfasurat in doua tururi, dar majoritatea buzoienilor care s-au prezentat la urne se pare ca l-au preferat in primul scrutin.

Acum, cred ca mai putin important este daca unii isi freaca mainile de bucurie si altii de ciuda, eu cred ca important este acum ce va face el si ce se va intampla in urmatorii 4 ani in administratia locala. Vom avea o administratie sanatoasa, asa cum a promis Constantin Toma?

Desigur, administratia publica nu-i totuna cu administrarea unei afaceri. Si nici nu ne mai permitem o „cadere” ca sa asteptam sa putem sa „ne ridicam” dupa aceea. Intrebarile pe care si le pun toti buzoienii in acest moment sunt daca se va lasa noul primar manipulat de „lingaii de serviciu” care isi vor urmari in continuare scopurile personale, ori de „noii oportunisti” care spera sa urce si ei, pe val, sau va „taia in carne vie”, va face ordine in adminsitratie si va valorifica resursele si oportunitatile care vor permite Buzaului sa devina un oras sanatos din toate punctele de vedere, asa cum a promis?

Vom tine minte primele lui declaratii dupa anuntarea rezultatelor partiale:

Le multumesc tuturor buzoienilor care au venit azi la vot. Le multumesc celor care au avut incredere in mine. Este o onoare, dar si o mare responsabilitate. De maine trebuie sa ne apucam de treaba. Sunt multe lucruri pe care trebuie sa le facem in Buzau. Nu avem niciun moment de pierdut. Asa cum am spus tot timpul, pe mine ma intereseaza mai mult administratia si mai putin politica. Avem o echipa foarte buna. Am mare incredere ca impreuna vom reusi sa facem toate lucrurile pe care ni le-am propus”– a scris Constantin Toma pe pagina sa de campanie, dupa anuntarea rezultatelor care l-au detatasat clar de urmatorii doi candidati clasati in cursa pentru Primaria Buzau, multumind echipei sale de campanie si tuturor celor care l-au sprijinit.

Majoritatea buzoienilor care l-au felicitat dupa postarea acestui mesaj ii cer sa-si respecte promisiunile din campanie. Iar noi ii promitem ca ii vom monitoriza fiecare decizie, chiar daca stim ca nu-i va fi usor sa faca tot ce a promis.

Deocamdata sa-i uram succes si sa-i acordam cele 6 luni pe care le-a cerut ca sa vedem „primele rezultate”. Vom tine ochii larg deschisi.

 Comentarii (5)

 1. Stefan.gicu spune:

  Urmeaza,probabil o primarita.

 2. Ion Ciochinica spune:

  Urmeaza dezastrul, saracirea si mai accentuata a populatiei!

 3. Emil Loza spune:

  Fiind specialist puneti FILTRE hotilor!

 4. Florian Neculai spune:

  De fapt, acest “tehnocrat” a fost ales de majoritatea treimii buzoienilor prezenti la vot…
  Cat despre promisiunile electorale, personal sunt sceptic ca va reusi sa le onoreze. Chiar de ar dori acest lucru, sigur tovarasii de partid ii vor mai stavili avantul.

 5. Viorel Georgescu spune:

  Sa vedem cum o sa gestioneze primaria… Sa speram ca nu o s-o falimenteze precum marea uzina pe care a dus la faliment. Ma mir ca PSD nu a gasit ceva apropiat de electoratul de stanga… ce gandire de stanga poate avea un patron?? si care s-a dovedit si prost manager… L-am votat ca nu am avut alternativa… Vom vedea…

Adaugati un comentariu


 

*